Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAHABE ALANINDA ÖLÜ DEFNEDİLMEYECEK   
SAHABE ALANINDA ÖLÜ DEFNEDİLMEYECEK

Adıyaman'ın Samsat ilçesi sınırlarında bulunan Sahabe Safvan bin Muattal kabrinin alanda ölü defnedilmeyeceği açıklandı.

 

Adıyaman İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Samsat ilçesi sınırlarında bulunan Sahabe Safvan bin Muattal türbesi çevresinde geniş kapsamlı bir proje çalışması yürütüldüğü, bu projenin Samsat ilçesi, Adıyaman ve ülkemiz için önemli bir proje olacağı düşünüldüğünden, projede zaman zaman değişiklikler yapıldığı belirtilerek bu alana ölülerin defnedilmemesi yönünde karar alındı.

 

Samsat Kaymakamlığı Toplantı Salonunda, Kaymakam Kürşad Atak başkanlığında bir toplantı yapılarak, konu hakkında ilgili gerçek ve tüzel kişiliklerin uyarılması kararlaştırıldı.

 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Çiçek, Tepeönü ve Taşkuyu köylerinde gerekli araştırma yapılarak tapulama harici, mera veya kullanılmayan boş bir alanın tespit edilerek yeni mezarlık alanlarının oluşturulacağını belirtti.

 

Kaymakam Atak, "Sahabe alanında çok güzel ve kapsamlı bir alan proje yürütülmektedir. Bu proje zaman içerisinde daha da genişleyebilmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın ölüleri başka bir alana gömmeleri uygun olacaktır. İlgili kurumlarımızla toplantı gerçekleştirerek konu hakkında görüş alış verişinde bulunduk ve vatandaş ile karşı karşıya gelmeden, halkımıza alternatif yollar da bularak bu alanda projenin daha sağlıklı uygulanmasına yardımcı olacağız. İlgili muhtarlıklar ile kurumlara son bir kez daha uyarı yazısı yazacak, alana defin yapılmayacağı ile ilgili tabela asacak ve il genelinde vaazlarda konunun duyurulması için İl Müftülüğüne yazı yazacağız. Lütfen herkes bu konuyu önemseyerek, gerekli hassasiyeti göstersin" dedi.




Gönderen Editör, Salı, 19 Nisan 2016 10:55, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri