Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI YAZARA ULUSLARARASI ÖDÜL...   
SAMSATLI YAZARA ULUSLARARASI ÖDÜL...

         Ankara 1. Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni kapsamında, bili Samsatlı Gazeteci-Yazar Fahrettin Çelik olmak üzere Adıyaman'dan iki gazeteciye "2013 Basın Medya Onur Ödülü" verildi.

         Merkezi Adıyaman'da bulunan Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz'a Cemiyet Başkanı ödülü, İhlas Haber Ajansı Samsat İlçe Muhabiri Fahrettin Çelik'e ise yazarlık dalında ödül verildi.

         Uluslararası ve ülkenin değişik illerinde yaşayan sanatçıların kendi aralarında, Milli Eğitim ile diyalogunu artırmak, STK'ların eğitim- sanat mekanizmalarına katılımlarını artırmak, okuma-yazma bilincinin gelişmesini sağlamak, edebiyat alanında çoğunluğu oluşturmak, dilde ve kültürde birlikteliği sağlamak, sanatçıların ve sanatseverlerin, tanışmalarını temin etmek maksadıyla organize edilen 1. Ankara Uluslararası Kültür, Sanat Şöleni yüzlerce sanatçı ve sanatseverin katılımı ile Ankara Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

         Ulusal ve uluslararası proje çerçevesinde düzenlenen; sergiler, imza günleri, panel-seminerler, şiir dinletileri, tanıtımın ön plana çıktığı buluşmada; Fransa, Yunanistan, Hollanda, Batı Trakya, Almanya, Amerika, Kıbrıs, Azerbaycan, Pakistan, Doğu Türkistan, Kazakistan, Romanya, Özbekistan'da yaşayan gazeteci, sanatçı ve yazarlar hazır bulundu.

        Açılış konuşması ile başlayan Şölen çeşitli yöre ve ülkelere ait halk oyunları ile devam etti. Daha sonra tasavvuf şiiri ve semazen gösterisinin ardından ödüller takdim edildi. Yazarların imza etkinlikleri ve ressamların resim sergisinin açılışları ile devam etti. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, uluslararası bir organizasyonda iki Adıyamanlı gazetecinin ödül almasının onur verici bir gelişme olduğunu ifade etti.

         Kıymaz açıklamasında, "Türk Dünyası, Amerika ve birçok Avrupa ülkesinden ressam, yazar, gazeteci ve şairin katılımı ile gerçekleşen kültür ve sanat şöleninde ödül almak bizleri onurlandırmıştır. Böylesi mükemmel bir organizasyonda aynı dili konuşan, aynı inancı yaşayan ve aynı hedefleri olan onlarca ülkeden insanın buluşması, bütün dünyaya karşı Türk rüzgarı estirmiştir. Organizasyonda emeği geçen Sultan Özateş ve ekibini yürekten kutluyorum" dedi.

         Ankara 1. Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni kapsamında Gap Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri ve İhlas Haber Ajansı Samsat Muhabiri Gazeteci-Yazar Fahrettin Çelik ise yaptığı açıklamasında, bu kadar seçkin gazeteci, yazar ve sanatçı arasında bulunmak ve bunlarla birlikte ödül almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

          Çelik açıklamasında, "Sahabe Safvan b. Muattal'ın ayak izlerinin bulunduğu, Samsatlı Lukianus'ların yetiştiği, bir çok medeniyetlere başkentlik yapmış Samsat ilçesinde düşünen, düşündüğünü ifade eden ve kafasındaki projeleri hayata geçiren beyinler her zaman için var oluştur. Bizler de onlardan feyiz ve cesaret alarak mini adımlarla da olsa yürüme azmindeyiz. Uluslar arası bir platformda Adıyaman veya Samsat kelimesinin zikredilmesi bile bizleri onurlandırmıştır. Aldığım her bir ödülü desteğini arkamda hissettiğim Adıyaman ve Samsat halkı adına aldığımı ifade etmek istiyorum. Başarılı ve güzel bir organizasyon ve anlamlı bir etkinlik gerçekleştirmelerinden dolayı Sultan Özateş hocam ve ekibini içtenlikle tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

 

 
























Gönderen Editör, Çarşamba, 05 Şubat 2014 08:10, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri