Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKDARBE BAŞARIYA ULAŞSA İDİ? [ Arama ]

DARBE BAŞARIYA ULAŞSA İDİ?
Başlık DARBE BAŞARIYA ULAŞSA İDİ?
Tarih 29.07.2016
Gönderen Editör

DARBE BAŞARIYA ULAŞSA İDİ? 

Diş Hekimi Sinan Allahverdi’yle, yaklaşık 7-8 yıl önce Adıyaman Kent Konseyi Başkanı iken Süryani hemşehrilerimizin bayramını kutlamak için gittiğim Mor Petrus Mor Pavlus Kilisesinde karşılaşmış, tanışmıştım. O da aynı ziyaret amacıyla gelmişti.

Din ve devlet dostu Dt. Allahverdi’nin, benim de önümüzdeki haftalarda yazmayı düşündüğüm senaryoyu facebook’ta jaleme aldığı gönderiyi önce aşağıda birlikte okuyalım. Yorumumuzu ise sona bırakalım: 

“15 TEMMUZ 2016: Türk Silahlı Kuvvetleri sabah karşı 3:00 da yönetime el koydu. Gözaltılar devam ediyor. Sabah 6:00 dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Asker tarafından ele geçirilen Tayyib ERDOĞAN ve hükümet üyelerinin nerede olduğu bilinmiyor. Tayyip ERDOĞAN' ın öldürüldüğü sanılıyor.

16 TEMMUZ 2016: Ülkede TRT haricinde hiç bir televizyon, radyo ve internet yayını yok. 
Sokağa çıkan halk askerle çatışıyor. Başkentte yüzlerce tank sokaklarda. Kan dökülüyor. 
Amerika Türkiyede ki yeni yönetimi tanıdığını söyledi. İstikrarlı bir Türkiye tavsiyesinde bulundu. Ordudan bir kısım subaylar darbeye uymayacaklarını açıkladılar. Çatışmalar başladı.

17 TEMMUZ 2016: Askerler çatışmaya devam ediyor. Başkent ve darbeye direnen bazı şehirler ağır bombardıman altında. Ölü sayısı hızla artıyor. İŞİD Türkiye' ye bazı unsurlarını sevkedeceğini duyurdu. PKK, doğu illerinde güvenliği kendisinin sağlayacağını ilan etti.

18 TEMMUZ 2016: Bombardımanlar hız kesmiyor. Ölü sayısı binlerle ifade ediliyor. Rejim direnenlerin üstüne bomba yağdırıyor.

19 TEMMUZ 2016: BM, İstanbul ve boğazların güvenliğini sağlayacağını duyurdu. Askeri operasyon kapıda.  Rusya Karadeniz ülkeleri dışında hiç kimsenin İstanbul'un güvenliğinden sorumlu olmadığını söyledi.

20 TEMMUZ 2016: Amerika, rejimden yana tavır koyacağını, içeriye sızan IŞİD unsurlarını temizlemek için bombardımanlara katılacağını söyledi. 
PKK güçlerinin silahlandırılması ile doğu illerinde IŞİD’çi avı başladı.

21 TEMMUZ 2016: Ermenistan Ağrı sınırına asker yığmaya başladı. 
Kıbrıs Rum kesimi, Kıbrısın tamamı Rum toprağıdır, gereken yapılacaktır açıklamasını yaptı. 
BM askerleri İstanbul' da. Bir kısım eserlerin korumaya alınması amacı ile Saraylar boşaltılıyor. Yeni adres British Museum.

22 TEMMUZ 2016: Ermenistan, Ermeniler topraklarına kavuşacak, bekleyin açıklaması yaptı. Bombardımanlar devam ediyor. İç çatışma artıyor. Rejime Fransa, Almanya gibi ülkeler de yardıma geliyor. Putin: Türkiye' de istikrar sağlanmalı.

23 TEMMUZ 2016: İran Şii milisleri Türk topraklarında. Dünyanın dört bir tarafından Cihadistler Türkiye topraklarına gidiyor.

.............................................
Daha fazla devam edemeyeceğim. İç savaş, darbe vs. hepsi çevremizde bekleyen SIRTLAN sürüsünün iştahını kabartıyor.

ALLAH vermesin, böyle bir durumda ne canımız, ne evimiz barkımız kalır.”

Allahverdi’nin senaryosu burada bitiyor. Lakin önemli bir iki tarih daha eklemem gerekiyor:

24 TEMMUZ 2016: TBMM  lağvedildi. On günden beri serbest piyasada sürekli artan ABD Doları bu gün 7.00 TL’nı gördü.

15 TEMMUZ 2023: 10 yıldır iktidarda bulunan üç kişilik Yurtta Sulh Konseyi Başkanlığı ilk milletvekili seçimlerinin iki yıl içerisinde yapılacağını, kuracakları yeni siyasi parti çatısı altında kendilerinin de seçimlere katılacağını açıkladı. Bir ABD Dolarının fiyatı 30 TL’na ulaştı.

Senaryo böyle… Çeşitli eklemeler, çıkartmalar yapılabilir ise de “acı son” değişmez. O halde gelin darbe girişimi başarısız olduğu için şimdi şükür duası edelim. Allah bir daha 15 Temmuz’ları yaşatmasın. Neden olanlara da nedamet versin, ıslah etsin.

Teşekkürler Dt. Sinan Allahverdi…

NOT: Önceki yazımızda sözü edilen Adıyaman İl Jandarma Komutanımızın adı, Yarbay Ercan Atasoy olacaktır. Farkına varıp Mevlana’nın deyimiyle bize “ayna” olan dostumuza teşekkür ediyor, bu sürçü lisan için siz okuyucularımız ile demokrasi ve milli iradeye bağlılığını kanıtlayan Yarbay’ımız Atasoy’dan özür diliyoruz.

Mustafa Işıldak

m.isildak02@gmail.com 0

532-422 95 28

 

 

 

Oyu Puanı: 0 - Ortalama:

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 10 (0 Kayıtlı Üye 10 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri