Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKATV’DE ADIYAMAN VE VALİ DEMİRTAŞ... [ Arama ]

ATV’DE ADIYAMAN VE VALİ DEMİRTAŞ...
Başlık ATV’DE ADIYAMAN VE VALİ DEMİRTAŞ...
Tarih 19.04.2016
Gönderen Editör

 

ATV’DE ADIYAMAN VE VALİ DEMİRTAŞ...

 

‘’ATV ve Adıyaman’ın itibarı’’ başlıklı 22 Şubat 2016 tarihli yazımızda ATV’de yayınlanan Kırgın Çiçekler adlı dizinin 32’nci bölümünün 23’ncü dakikasında sarf edilen bir cümlenin Adıyaman’ın itibarına zarar verdiğini belirttik. Bu zararın giderilmesi amacıyla Alo RTÜK’e şikayetten ayrı olarak özetle bu cümlenin filmin orijinalinden çıkarılmasını, ayrıca sonraki bölümlerin senaryosunda değişiklik yapılarak ilimizin tarihi ve turistik yerlerinde çekim yapılmasını talep ederek deyim yerindeyse “krizi fırsata çevirmeye” çalıştık.

Bunun üzerine, her sorulana “ben bilmem memurum bilir, araştırıp cevap vereyim efendim!” cevabını vermeyen çalışkan ve iş bitirici kurum amirlerinin olduğu kadar sivil inisiyatifin de yapıcı önerilerini önemseyen Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ınsorunları sahiplenme” duyarlılığıyla aynı gerekçe ve benzer taleplerle konuyu  resmi yazıya dökerek naçizane yazımızla birlikte ATV İstanbul Temsilciliğine ilettiğini sevinçle öğrendik.

Filmin 36’ncı bölümünü izleyince Vali Demirtaş’ın taleplerinin yalnızca iz değil aynı zamanda yer tuttuğunu da anladık.

Çünkü, bir hafta gecikme ile (sanırım kısmi senaryo değişikliğinden dolayı monte edilen yeni sahnelerin çekimi sebebiyle olacak) ekranlara gelen bu bölümün 2,07-2,17’nci saatleri arasındaki sahnelerinde;

a)İki kız yetiştirme yurdu öğrencileri arasındaki bilgi yarışmasında Adıyaman’ın hangi coğrafi bölgede yer aldığının sorulduğunu,

b)Filmdeki bir aktörün vefat eden babasının köyünde toprağa verilmek üzere cenazesinin memleketi Adıyaman’a gönderildiğini,

c)Bir genç kızın, paran olsa turizm amacıyla nereye gideceğini soran arkadaşına aynen “Nereli olduğumu bilmiyorum. Şansım olsa Adıyaman'a giderdim. Hani orada Nemrut heykelleri var. Öyle dağın tepesinde yanyana dizilmiş oturuyorlar. Dev gibi. Onların yanlarında oturup baktıkları yere ben de bakardım.”

Cümlelerini duyunca kuş gibi hafiflediğimi, vücut kimyamın bir hoş olduğunu hissettim.

İşte bir il valisinin duyarlılığı; iki hafta gibi kısa bir sürede “hatayı kendi küllerinde yok ederek” şikayeti memnuniyete dönüştürmüştü.  

Bu arada konunun anafikrini değiştirmeyeceğinden geçen yazımda bilerek atladığım bir gerçeği de yeri gelmişken burada ifade edeceğim:

Çok özel bir neden olmadıkça dizi film izlemiyorum, izleyemiyorum. Nitekim 22 Şubat tarihli yazımızdaki şikayete konu cümleden ilk bilgi sahibi olmama da, diziyi başından beri izleyen eşim vesile olmuştur. Uyardığı için “haklının hakkını Hakkı’ya vermek”  adına kendisine teşekkür ediyorum.

Ve en büyük teşekkürü de tabii ki Valimiz Mahmut Demirtaş’a ediyoruz. Çünkü sağ olsunlar haklı taleplerimizde hiçbir zaman bizi, Adıyaman’ı, Adıyamanlıları yalnız bırakmadılar, “bana ne?” demediler. Kapıları gibi gönüllerini de her zaman açık tuttular. Allah her ilimize Demirtaş gibi vali nasip etsin inşaallah…

 

LOKOMOPÜF ve ÇOCUKLAR…

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’nun İskender Korkut’u Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak atamasından sonra Adıyaman hatırı sayılır derecede “tiyatro yüzü” görmeye başladı. Nitekim 15 ve 16 Nisan 2016 Cuma ve Cumartesi günleri saat 14.00’de TPAO Konferans Salonunda “yarınımızın büyükleri” çocuklar için de Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Tiyatro Ekibi tarafından LOKOMOPÜF adlı oyunun seyircilerce ücret ödenmeden sahneleneceğini gelen davetiyeden öğrendim.

Aylardır vekaletle yönetilen “Müdürsüz“ Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sorumluluğunda devlet koruması altındaki öksüz ve yetim çocuklarımızın da bu tiyatroyu izlemesi hem kendilerine ve hem de bizlerin “yarınlarına” zenginlik katacak, çocukların gülerken düşünmelerini de sağlayacaktır.

Bakalım o koca binada yalnızca rutin kanun ve bakanlık genelgelerinin uygulanması dışında “durumdan vazife çıkarılarak” kullanılacak inisiyatifle çocuklarımız söz konusu tiyatroya götürülecek mi?

Daha önce de gelmiş olabilecek bu tür tiyatrolara çocuklarımız kaç defa götürüldü?

Yoksa bunun için de mi Vali Demirtaş’tan emir bekleniyor? 

 

Mustafa Işıldak www.isildakkalem.com

0532-422 95 28 m.isildak02@gmail.com

 

Oyu Puanı: 0 - Ortalama:

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 7 (0 Kayıtlı Üye 7 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri