Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKGENÇ ASKON VE SİYASET [ Arama ]

GENÇ ASKON VE SİYASET
Başlık GENÇ ASKON VE SİYASET
Tarih 07.03.2016
Gönderen Editör

 

<!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE

<!--[if gte mso 9]>

GENÇ ASKON VE SİYASET

Genç Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği(GENÇ ASKON) Adıyaman Şubesinin Grand Adıyaman Otelinde üyelerle kaynaşma amacıyla düzenlenen toplantısına katıldım. Henüz üç ay kadar önce kurulan şubenin bu ilk toplantısına yüze yakın davetli katılmıştı. Katılanlar arasında MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, TOBB Adıyaman Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Gani Bereket ve Adıyaman 1954 Spor Kulübünün “fedakar” Başkanı işadamı Hüseyin Koç ta bulunuyordu. ATSO Başkanı Mustafa Uslu’nun olmadığını fark edip sorduğumda il dışında olduğu söylendi.

GENÇ ASKON Genel Başkanı Harun Reşit Çelikoğlu yaptığı kısa konuşmada, gençlerin ülkenin bugünü, yarını ve vicdanı olduğunu vurguladı. Şube Başkanı Bedrettin Özsayın ise derneklerinin, ülkenin dinamizmini üst sınırlara taşıyacak en köklü kuruluşlardan biri olduğunu söyledi.

Toplantı sonrası “genç” Derneğin “genç” Şubesinin “genç ve dinamik” Başkanı Bedrettin Özsayın’la yaptığımız sohbette, hükümetin uyguladığı teşvik paketinde Şanlıurfa’nın 6’ncı bölgede olmasına karşın Adıyaman’ın 5’nci bölgede olmasının ilin sanayileşmesine olan olumsuz etkisi nedeniyle bu “kangren”in tedavi edilmesi için bir şey yapıp yapmadıklarını sordum. Bu konuda hazırladıkları dosyayı geçen haftalarda ilimize gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a sunduklarını söyleyince bakanın Adıyaman Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Binasının açılışını yaptığına dair haberleri hatırladım. Eh… Teşvikte yıllardır süregelen bu “haksızlık ve adaletsizlikten” dolayı ilimizde bir çok fabrika kapandığı gibi artık yeni fabrika da açılmadığından Ankara’dan gelen sayın Bakan Kahta ve Besni de dahil olmak üzere ancak Adıyaman merkezde idari bir binanın açılışını yapılabiliyor demek ki… Düştüğümüz, daha doğrusu düşürüldüğümüz durum bu…  Anlatıldığına göre; ATV Televizyonunda iki yıl önce yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programında yarışmacıya, ülkemizde iktidar partisine en fazla destek veren illerden biri olmasına rağmen en az devlet yatırımı alan il aşağıdakilerden hangisidir, diye soruluyor. Cevap şıkları arasında Diyarbakır, Şanlıurfa, vb. illerin yanında Adıyaman, doğru cevap olarak açıklanıyor. Artık yarışma programlarına bile malzeme olan tüm bu acı gerçeklerimize karşın OSB Müdürlüğü hizmet binasının açılışı sırasında kim bilir ne alkış(!) çalınmıştır? Yeterli cemaati olmayan büyük bir caminin açılışı gibi dersek teşbihte hata sayılmaz her halde? Bir camide cemaat olmazsa camide yanan ışıklar israf sayılır. Dinimizde israfın haram olduğunu hepimiz biliyoruz. O halde artık Sayın Bakan’ımıza düşen görev, açılışını yaptığı “camiye” hemen “cemaat” oluşturmak ve böylece “israfı” önlemektir.

Bu adaletsizliğin giderilmesi için milletvekillerimiz ile Valimiz Mahmut Demirtaş ve kaymakamlarımız ile belediye başkanlarımız çalışmıyorlar, dersek sanırım haksızlık etmiş oluruz. Demek ki güçleri yetmiyor. Veya diğer illerin gücü bizimkinden daha fazla. Öyle ya!

Toplantıya MÜSİAD’ın da katılarak “birliktelik” gösterilmesi sevindirici idi. Başkan Bedrettin Özsayın’a, dernek farkı gözetilmeksizin yeni çok ortaklı şirketler kurulmasının yararlı olacağını ifade ettiğimde, bu görüşe aynen katıldığını, uygun yer arayışı sürdürülen Mermer İhtisas OSB kurulduğunda çalışmalara hemen başlayacaklarını söyledi.

İşadamları derneklerinin birlikte çalışmasının ilimiz açısından yararlı olacağını düşünüyorum. Lakin derneklerin, ister muhalefette, ister iktidarda olsun siyasi partilerin arka bahçesi, hatta ön bahçesi gibi olmamaları, insan fıtratından dolayı kaçınılamayacak duygusal bağları organik bağa dönüştürmemeleri, organik bağa dönüşenlerin ise “ya dernek, ya siyaset” tercihinde bulunmak yürekliliğini gösterebilmeleri, aksi halde “Şekil A’da(!)” görülen istenmeyen “kaçınılmaz son”lara gebe kalınabileceğini de düşünüyorum.

Bu arada, iletrenle de gelinmesi için fizibil olması açısından Ulaştırma, Denizclik ve Haberleşme Bakanlığınca aranan; ilimizde günlük taşınan yük miktarı da 4 milyon tona ulaşarak istenen “istiap haddine” vardığı bilgisini edindim.  Bu bilgiyi değerlendirme sırası ilimizin siyaset ve yürütme organlarında olsa gerek…

Yolun açık olsun GENÇ ASKON, yolun açık olsun MÜSİAD …

Mustafa Işıldak 08.03.2016

m.isildak02@gmail.com 0532-422 95 28

 

 

 

  

 

 

Oyu Puanı: 0 - Ortalama:

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 7 (0 Kayıtlı Üye 7 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri