Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKBİR TEŞEKKÜR, BİR İSTEK? [ Arama ]

BİR TEŞEKKÜR, BİR İSTEK?
Başlık BİR TEŞEKKÜR, BİR İSTEK?
Tarih 15.l11.2015
Gönderen Editör

 

             

BİR TEŞEKKÜR, BİR İSTEK?

Halkın piknikte ızgara pişirebilmesi için YERLEŞİK ALAN DIŞINDAKİ park ve mesire alanlarında yapılan barbekülere birçok ilde rastlanmaktadır. Ancak her nedense ilimiz Yeni Sanayi Mahallesi 1 Aralık Caddesinde yerleşik alan içerisinde dört tarafı evlerle çevrili Sümerbank Parkı’nın ağaçlıklı iç batı kısmında 5 yıl kadar önce belediyece 16 adet barbekü yapılmıştır. Güneşli günlerde mangal yakmaya gelen ailelerin birçoğu da barbekülerde yer bulamadığından parkın iç güneydoğu kısmındaki kamelya veya kamelyalar arası çimenliklerde mangal yakmaktadır.

Yakılan her mangaldan sıçrayacak veya rüzgârla savrulacak kıvılcımların mevcut çam ağaçlarını tutuşturup yangın çıkarmasının ve yangının çevre konutlara yayılmasının yakın tehlikesi mevcut… Ayrıca tavuk, kıyma, kuşbaşı, ciğer gibi çeşitli ızgaraların koku ve dumanlarının etrafa yayılmasıyla oluşan çevre kirliliği yakında oturanlara rahatsızlık vermekte, hatta görenlerin veya et kokusunu hissedenlerin nefisleri çektiğinden günaha davetiye de çıkarılmaktadır.

Bu nedenlerle yaz mevsiminin hemen arifesinde yöredeki vatandaşlarca, mevcut barbekülerin mümkün olduğu takdirde alttan kesilerek Sahabe Savfan Bin Muattal, Beşpınar, Gazihan Dede, Seyir Tepesi, Eğri Çayı Parkı gibi yerleşik alan dışında veya sınırındaki park ve mesire alanlarına taşınması, ayrıca EN AZINDAN BU PARKIN İÇ GÜNEYDOĞU BÖLÜMÜNDEKİ KAMELYALI AĞAÇSIZ BÖLGEDE MANGAL YAKILMASI ALIŞKANLIĞININ ENGELLENMESİ beş-altı ay önce henüz mangal yakma mevsimi başlamadan belediyeden dilekçe ile istenmiştir.

Konuyu sahiplenip mangal yakmayı yasaklayan “çözümcü” Belediye Başkan Yardımcılarından Reşit Bilgin ve Park ve Bahçeler Müdürü Sıddık Aydık ile Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’ya çevre sakinlerinin, özellikle Odak Sitesi Yöneticileri Mehmet Uyanık, Fuat Sarıkaya ve Abdurrahman Güngörmüş’ün büyük teşekkürlerinin yanında bir de küçük istekleri var. O da şu:

Belediyece kısmen kaldırılan barbekülerden kalanlarının da bahar gelmeden şimdiden kaldırılması ve ayrıca; parkın giriş kapı ve bahçe duvarları ile iç bölümlerine mangal yakılmaması gerektiğini bildiren, rahatça görülebilecek büyüklükte yeterli sayıda afiş asılması…

İşini severek yapan Başkan Hüsrev Kutlu ile “çalışkan ve işinin ehli” Yardımcısı Reşit Bilgin; “yerleşik alandaki” mahallelinin bu isteğine de kulak verir her halde…

Mustafa Işıldak www.adiyamandabugun.com

0532-422 95 28 m.isildak02@gmail.com

Oyu Puanı: 0 - Ortalama:

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 1 (0 Kayıtlı Üye 1 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri