Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKBAYRAM TADINDA BAYRAM OLSUN [ Arama ]

BAYRAM TADINDA BAYRAM OLSUN
Başlık BAYRAM TADINDA BAYRAM OLSUN
Tarih 16.07.2015
Gönderen Editör

Fahrettin ÇELİK

 

BAYRAM TADINDA BAYRAM OLSUN

 

Bir aylık Ramazan ayından sonra bayram heyecanı yaşıyoruz.

 

Tabir yerindeyse dünya çalkalanıyor. Zulüm, işkence, işgal, açlıklar özellikle bölgemizi sarmış durumda.

 

Kobani'de Kürt ölüyor. Filistin'de Arap ölüyor. Irak'ta Türkmen ölüyor. Suriye'de her milletten, her inançtan insanlar ölüyor.

 

Doğu Türkistan, Kırım, Filistin, Kosova, Karabağ işgal altında. Müslümanlar için çok büyük öneme sahip Kudüs, Şam, Halep, Bağdat gibi merkezler yerle bir edilmiş.

 

Afrika'da çocuklar susuzluktan, açlıktan, ilaçsızlıktan kırılıyor. Halkının menfaatine çalışan liderler hücrelere hapsedilmiş, darbeciler, diktatörler dünyada itibar görüyor.

 

Kısaca nerede bir Müslüman varsa orada kavga var, savaş var, gözyaşı var. Avrupa'nın göbeğinde bile bir patlama olsa gözler birkaç sakallı, sarıklı zanlı arar oldu.

 

Terörle İslam'ı o kadar özdeşleştirdiler ki, buna Müslüman'lar bile inanır hale geldiler. Oysa, İslam merhamet dinidir. Sevgi, saygı, yardımlaşma, hoşgörü dinidir. İslam'ın sömürü ile zulüm ile birlikte zikredilmesi dünyada yapılabilecek en büyük sapıklıktır.

 

Ne yazık ki, egemen güçler, zenginler, güçlüler daha çok kazanma hırsı ile dünyayı, özellikle de İslam coğrafyasını parmakları üzerinde oynatıyorlar.

 

Tablo bu kadar hazinken nasıl bayram yapılır bilemiyorum. Kardeşlerimiz zindanlarda işkence görürken, kendi topraklarında sürülürken, ibadet yaptıkları için işkencelere maruz kalırken, çocuklar bir bardak temiz su için uzun kuyruklarda bekletilirken Müslümanlar bayramı bayram gibi yaşayabilirler mi?

 

Bayramlar çalıp oynama günleri değildir. Muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı, nefis muhasebesinin yapıldığı günlerdir.

 

Müslümanlar için bayramlar, birlik ve beraberlik zamanlarıdır. Acı ve kaderlerin paylaşıldığı paylaşma günleridir.

 

Tutulan oruçlarla açların, susuzların hallerini birazcık olsun anladık. Sabır ve sükut imtihanından geçtik. Fitre, zekat ve iftar programları ile paylaşma duygularının tadına vardık.

 

Bu bayramı da işte bu duygu ve düşüncelerle, dünya Müslümanlarının durumlarını tefekkür ederek, coğrafyamızda oynanan oyunların farkına vararak ve insanlık aleminin huzuru için dua edip çalışarak geçirmeye çalışalım.

 

Dilerim bu bayram bütün dünya Müslümanların, hatta bütün insanlığın kurtuluşa erdiği, hep beraber sevindiğimiz günler olsun.

 

Trafik kazalarının yaşanmadığı, yüreklerin yanmadığı bir bayram olsun.

 

Bayram tadında bir bayram dileğimle…

 

Fahrettin ÇELİK

samsattema@hotmail.com

www.samsathaber.com

 

 

AZERBAYCAN TÜRKÇESİ İLE..

 

 

Bayram dadında bayram olsun

 


Bir aylıq Ramazan ayından sonra bayram həyəcanı yaşayırq.

Söz yerində, dünya çalxalanır. Zülüm, işgəncə, işğal, aclıqlar xüsusi ilə bölgəmizi bürümüş vəziyyətdədir.
Kobanidə kürd ölür. Fələstində ərəb ölür, Iraqda türkmən ölür, Suriyada hər millətdən, hər inancdan insan ölür.

Şərqi Türküstan, Krım, Fələstin, Kosova, Qarabağ işğal altındadır. Müsəlmanlar üçün çox böyük önəmə sahib Quds, Şam, Hələb, Bağdad kimi mərkəzlər yerlə bir edilmişdir.

Afrikada uşaqlar susuzluqdan, aclıqdan, dərmansızlıqdan qırılır. Xalqıının mənfəətinə çalışan liderlər hücrələrə həbs edilmiş, yalançılar, diktatorlar isə dünyada etibar görürlər.

Qısaca harada bir müsəlman varsa orda savaş var, müharibə var, gözyaşı var. Avropanın göbəyində bir patlayış olsa gözlər bir neçə saqqallı, sarıqlı günahkar axtaracaq.

Terorla İslamı o qədər bir etdilər ki, buna müsəlmanlar belə inandılar. Halbuki,İslam mərhəmət dinidir. Sevgi, sayğı, yardımlaşma, mehribançılıq dinidir. İslamın işğal ilə, zülüm ilə birlikdə zikredilməsi dünyada edilə biləcək ən böyük səhvdir.

Heyif ki, hegamon güclər, varlılar, güclülər daha çox qazanma istəyi ilə dünyanı, xüsusilə də İslam coğrafiyasını barmaqları üzərində oynadırlar.

Lövhə bu qədər həzinkən necə bayram etmək olar bilmirəm. Qardaşlarımız zindanlarda işgəncə görərkən, öz torpaqlarından qovularkən, ibadət etdikləri üçün işgəncələrə məruz qalarkən, uşaqlar bir stəkan təmiz su üçün uzun növbələlər gözləyərkən, müsəlmanlar bayramı bayram kimi yaşaya bilərlərmi?

Bayramlar çalıb oynama günləri deyil. Ehtiyacı olanlara yardım əlinin uzadıldığı, nəfs mühasibatının edildiyi günlərdir.

Müsəlmanlar üçün bayramlar, birlik və bərabərlik zamanlarıdır. Ağrı və talelərin paylaşıldığı günlərdir.
Tutulan oruclarla acların, susuzların hallarını az da olsun anladiq. Səbr və sükut imtahanından keçdik. Fitrə, zəkat və iftar proqramları ilə paylaşma duyğularının dadına vardıq.

Bu bayramı da bu duyğu və düşüncələrlə, dünya müsəlmanlarının vəziyyətlərini təsəvvür edərək, coğrafiyamızda oynanan oyunların fərqinə vararaq və insanlıq aləminin hüzuru üçün dua edib çalışaraq keçirək.

Bu bayramın bütün dünya müsəlmanlarının, hatta bütün insanlığın qələbəyə vardığı, hamımızın sevindiyi günlər olmasını diləyirəm.

Yol qəzalarının yaşanmadığı, ürəklərin yanmadığı bir bayram olsun.

Bayram dadında bir bayram arzusuyla…  

 

Kaynak: http://inform.az/index.php?newsid=2398 

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 1 (0 Kayıtlı Üye 1 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri