Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKSIRADAKİ MİLLET GELSİN… [ Arama ]

SIRADAKİ MİLLET GELSİN…
Başlık SIRADAKİ MİLLET GELSİN…
Tarih 29.06.2015
Gönderen Editör

Fahrettin ÇELİK

SIRADAKİ MİLLET GELSİN…

 

          İnsanlar ne ister bir birinden. Allah'ın arzı herkese yetecek kadar geniş değil mi ki.

         

          İnsanları önce bölük bölük ayırıyorlar ve her seferinde birilerine zulüm, işkence edip ellerindeki ekmeğini almaya çalışıyorlar.

 

          Birilerine zulmedilirken, sıradaki seyreder ve kuzu gibi sırasının gelmesini bekler. Aslında zulmedenler azınlıktırdırlar ama akıllarını kullanabilmektedirler.

 

          Şam'da, Halep'te baskı, işgal, şiddet, işkence yapılırken birilerinin sesi çıkmaz, ta ki Kobani'de aynı şeyler yapılana kadar.

 

          Halepçe'de katliam yapılırken de ötekilerin ağzına bir parmak bal çalınır ve film seyreder gibi seyrederler bu katliamı ama bilmezler ki yarın sıra onlara da gelecektir.

 

          Bu coğrafya kan ve gözyaşı ile sulanmış topraklardır. İnsanlarının yüzünün gülmemesi bu yüzdendir. Bu insanlar yarınlarını kestiremezler.

 

          Dünyanın Jandarmaları yarın başlarına ne getirecek bilemezler ve istikbale dair bir yol haritaları olamaz.

 

          Bir yere demokrasi getirme bahanesiyle girer oraya yerleşirler, bir yerlerde de demokratik yollarla gelen cumhurbaşkanını darbeyle koltuğundan eder, idama mahkum ederler, yine uyanmayız.

 

          Suriye'de Kürtler biraz başını kaldıracak olurlar, başlarına öyle bir baş belası musallat ederler ki, felekleri şaşar.

 

          Arap olan Filistinliler kendi topraklarında açık cezaevindeymiş gibi yaşarlar, çocukların sapanlarına karşı deneyimli, cesaret ilacı almış askerlerin topları, tüfekleri ile karşılaşırlar. 

 

          İşte bu gün sıra, Doğu Türkistan'da yaşayan Uygur Türklerindedir.

 

          Bütün dünyanın gözü önünde Avrupa, İsrail ve ABD'ye özenen Çin'de katliam yapmaktadır. Öyle ya, büyük balığın küçük balığı yuttuğu bir düzen kurmuşlardır emperyalist güçler.

 

          Daha önce Ramazan ayı nedeniyle Uygur Türklerine yönelik oruç yasağı getiren Kızıl Çin, 18 Doğu Türkistan vatandaşını zulmederek katletti. Köşe bucak işkenceleri devam ediyor. Bizler sosyal paylaşım sitelerinde gözlerimiz yaşlı izliyoruz.

 

          Birleşmiş Milletler kulaklarını tıkamış, kafasını kuma gömüştür. İslam Konferansı Örgütü formalite bir kuruluş görünüm arz ediyor. Müslüman ülkeler olayı görmezden geliyor. Türk Cumhuriyetleri gür bir sesle karşı çıkamıyorlar. Diğer uluslar arası kuruluşlar hakeza…

 

          Bu insanların ibadet hakkı, seyahat, çalışma, sağlık, eğitim, seçim, evlenme gibi hakları yok. En önemlisi kendi topraklarında yaşama hakları yok. Bu vurdumduymazlıkla dünyanın sonunu hazırlıyoruz aslında, yani insani duygularımızı kaybediyoruz.

 

          Zulmün, şiddetin, işgalin, çifte standardın rengi, dili, dini, ırkı olmaz. Kendimize yapılınca karşı çıkmak, başkalarına yapılınca sessiz olmak insani bir tutum değil.

 

          Zulmü kim yaparsa yapsın, şiddetle, nefretle kınıyorum. Mazlum halkların kurtuluşu, ezilen milletlerin selameti ve işkence altındaki kardeşlerimizin felahı için dua ediyorum.

 

          Özellikle coğrafyamızda ve dünyanın dört bir yanında, güçsüz halklar üzerinde sinsi planlar kuran, dinleri, dilleri, ırkları veya başka bir sebeple mazlumları sömüren ve zulmeden kirli ellerin kırılmasını diliyorum.

 

          Ramazan ayının huzur ve barışa vesile olması temennisiyle…

 

 

Fahrettin ÇELİK

samsattema@hotmail.com

 

 

Azerbaycan Türkçesi ile...

 

Növbədəki millət gəlsin...

Türk insanı bir-birindən nə istəyir? Allahın ərzi hamıya yetəcək qədər genişdir. Ancaq, bəziləri insanları əvəlcə parçalayıb, sonra əllərindəki çörəyi almağa çalışırlar. Bəzilərinə zülm edilərkən, digərləri də quzu kimi sırada öz növbəsini gözləməkdədir. Əslində zülm edənlər azlıqdadır. Ancaq, zülm edilənlərdən fərqli olaraq ağıllarını işlətməkdədirlər. Zülmün gəlib Kobaniyə çatmasına qədər hər kəs Dəməşqdə, Hələbdə baş verənlərə səsini çıxarmaz.

 

Hələbdə baş verən qətliam zamanı da hamı susdu. Hamının ağzına bal çəkildi və anlamadılar ki, sabah növbə onların olacaq. Ona görə də hadisəni film izləyən kimi sadəcə izləməklə məşğul oldular. Bu torpaqlar qan və göz yaşları suvarılmış torpaqlardır. Buna görə də bölgə insanlarının üzləri gülməz. Bu insanlar sabahlarından nigarandırlar və sabah başlarına nələrin gələcəyindən xəbərsizdirlər. Dünyanın jandarmlarının sabah onların başına nə gətirəcəklərindən xəbərsizdirlər. Ona görə də sabah üçün planları yoxdur. Hansısa bir yerə demokratiya adı altında girər, demokratik yolla prezident kürsüsünə əyləşən insanı həbs edib edama məhkum edərlər, biz isə susmaqda davam edərik. Suriyada kürdlər bir balaca başlarını qaldırmaq istədikdə, başlarına elə oyunlar açırlar ki, bütün etdiklərinə peşman olarlar. Ərəb olan Fələstin xalqı isə öz ölkələrində açıq həbsxanada olduğu kimi yaşamqdadırlar. Bu gün isə növbə Şərqi türküstanda yaşayan Uyğur Türklərininindir. Bütün dünyanın gözləri önündə Çin hökuməti tərəfindən Uyğur türklərinə qarşı soyqırım həyata keçirilməkdədir. İmperialist güclər böyük balığın kiçik balığı udması kimi bir quruluş yaradıblar. Yəni, kim-kimi yedi. Bir müddət öncə Ramazan ayında oruc tutmağı qadağan edən Çin hökuməti, 18 Uyğur türkünü edam etdi. Ölkənin hər yerində türklərə qarşı zülm davam etməkdədir. Bizlər isə bugün olanları sadəcə izləməkə kifayətlənirik. BMT isə həm qulaqlarını kar etmiş, həm də başını quma soxmuş vəziyyətdədir. İslam Konfransı Təşkilatı da formal qərarlar verməklə kifayətlənir. Bütün müsəlman ölkələri də hadisələri görməmzlikdən gəlir. Türk dövlətləri də səslərini sərt şəkildə çıxarda bilmirlər. Bu insanların ibadət, səyahət, işləmək, sağlam olmaq, seçib-seçilmək kimi təbii haqları yoxdur. Ən dəhşətlisi isə öz torpaqlarında yaşamaq haqları yoxdur. Zülmün, əzabın, işğalın, ikili standartın rəngi, dili, dini və irqi yoxdur. Özümüzə qarşı olunca səsimizi çıxarmaq, başqasının başına gətirildikdə isə səssiz qalmaq insanlığa sığan hərəkət deyil. Zülmü kimin etməsindən asılı olmayaraq nifrətlə qınayıram. Əzilən və işgəncə altında olan qardaşlarımın qurtuluşu üçün dualar edirəm. Özəlliklə öz coğrafiyamızda və dünyanın dörd bir yanında zəif zaloqlar üzərində xain planlar quran, dinləri, dilləri, irqləri və ya istənilən başqa bir səbəb üzündən məzlumları talayan və onlara zülm edən əllərin qırılmasını diləyirəm.

Ramazan ayının sülh və əmin-amanlığa vəsilə olması arzusu ilə...

 

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 1 (0 Kayıtlı Üye 1 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri