Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKCUMHURİYET'İN ÇOCUKLARI [ Arama ]

CUMHURİYET'İN ÇOCUKLARI
Başlık CUMHURİYET'İN ÇOCUKLARI
Tarih 04.06.2015
Gönderen Editör
Fahrettin ÇELİK

 

CUMHURİYET'İN ÇOCUKLARI

 

          Ülkenin gündemi seçime kilitlenmiş durumda.

 

          Eskiden gazeteler, televizyonlar, kamuoyu anketi yapan şirketler tahminler yapardı. Sosyal paylaşım sitelerinin ortaya çıkışı ile birlikte tabir caizse ağzı olan konuşuyor.

 

          Ortalıkta tahminler uçuşuyor. Öyle ki barajı aşamayacak partilerin yüzde 100 oy alacağı kehanetini gösterenler bile var.

 

          Bu seçim sürecinde yazı yazmamaya, paylaşım yapmamaya, fikir beyan etmemeye, tahminlerde bulunmamaya, hatta siyasi sıcaklık olan yerlerde bulunmamaya gayret ettim.

 

          Dün sevdiğim bir arkadaşım, Adıyaman Cumhuriyet İlkokulu'nun TPAO Konferans Salonunda yıl sonu etkinliği olduğunu söyleyince, siyasi atmosferden uzak durmak ve farklı bir ortam olur düşüncesi ile programa katıldım.

 

          Öncelikle şunu belirteyim; Bu program il veya ilçe etkinliği değil. Bir okulun etkinliği de değil. Bir sınıfın etkinliği bile değil. Birinci sınıflardan bir şubenin etkinliğiymiş.

 

          Böyle anlatılınca izlemeye değer olarak değerlendiremezsiniz. Arkadaşımın oğlu Emir Enes'te etkinliklerde görev aldığından katılmaya karar verdim ve programdan notları sizlerle paylaşmaya değer buldum.

 

          Yaklaşık 400 kişinin katıldığı Cumhuriyet İlkokulu 1-C sınıfı yıl sonu etkinliğine ilimizde görev yapan dört vali yardımcımız katıldı. Eğitim Bir Sen İl Temsilcisi, İl Milli Eğitim Şube Müdürü, Teftiş Kurulu Başkanı, bir çok okul müdürü ve öğretmen ile veliler katıldı.

 

            Öğrenciler her etkinlikte farklı özel kostümlerle çıktılar izleyicilerin karşısına. Bazen asker kıyafetli, bazen resimlerinin basıldığı tişörtler, bazen semazen kıyafeti, bazen gelin-damat kıyafetleri ile sahne aldılar.

 

          Çeşit çeşit dans ve oyunlar sahnelediler. Hele "571’de Güneş Doğdu" isimli ilahiyi defalarca dinlemek isterdim. Cansu Kübra Süzen isimli tatlı kız keman çalıp şiir okurken istikbale dair heyecanlandım doğrusu.

 

          Sahnenin ortasına bir seccade serdiler. Önüne bir rahle ve Kuran'ı Kerim'i koydular ve birinci sınıf öğrencisi Mustafa Güneş, Amene Resulü ismi verilen Bakara Suresi’nin 285 ve 286. ayetleri okudu.

 

          Demek ki, milli manevi duyguları pekiştirici bir eğitim için sadece İmam Hatip okulları gerekmiyor. İnançlı kişilerin görev başında olmaları yetiyor.

 

          Burada sizlerle paylaşma imkanı bulamadığın daha birçok bir birinden güzel etkinlikler gerçekleştirildi. Tam istediğim gibi farklı bir ortam yakaladım.

 

          Bizim zamanımızdaki eğitim olanakları ile şimdikini, Cumhuriyet İlkokulu gibi bir okul ile Mesela Samsat ilçesindeki bir okulu kıyasladım. Buradaki ailelerin çocuklarının eğitimlerine olan ilgileri ile kırsaldaki ailelerin ilgisini düşündüm.

 

          Eğitimde eşit imkanları bulunmayan çocuklar ne yazık ki aynı kulvarda yarışıyorlar. Bu öğrenciler ile köydeki öğrencilere TEOG'da aynı soruların sorulması ne kadar adil sayılabilir.

 

          Her şeye rağmen böylesi örnek sayılabilecek okullarımızın, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin varlığı beni mutlu etti.

 

          Okul Müdürü Abubekir Turmaz ve Sınıf Öğretmeni Özlem Gündüz hocalarım başta olmak üzere, uluslararası bir programı sunarcasına, coşku ve şevkle sunuculuk görevini yürüten Y. Selim İlkokulu Müdür Yardımcısı Zabit Gündüz, etkinlikleri büyük bir ustalıkla sahneleyen 1-C sınıfı öğrencileri, aileleri ve emeği geçen bütün herkesi tebrik ediyorum.

 

          Seçimlerin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olması temennisiyle…

 

 

Fahrettin Çelik

samsattema@hotmail.com

www.samsathaber.com

 

         

 

Oyu Puanı: 6 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar
Editör
06 Haz 2015
Sayın yazarım Fahrettin bey,

Öncelikle size saygılarımı sunuyorum. Böyle büyük bir pencereden bakabilmek, böylesine olayları derinlemesine inceleyebilmek, farkı yerlerden, farklı pencerelerden bakabilmek sanırım sizin farklı bir yazar olduğunuzu gösteriyor.

Saygıdeğer yazarım, gerçekten yorumlarınızı tekrar tekrar okudum. İçtenlikle ve tüm samimiyetinle söylüyorum ki bir program ancak bu kadar tahlil edilebilir. Nöanslar ancak bu kadar güzel yakalanabilir. Aslında herkes bakar ama önemli olan baktığında farkı görebilmektir. Bu farkları ve nöansları görüp yakaladığınız için aslında tebrik edilmesi ve teşekkür edilmesi gereken siz sayın yazarımız Fahrettin ÇELİK\'tir.

Eşsiz yorumunuz ve oraya kadar gelip destek verdiğiniz için Biz Özlem GÜNDÜZ ve Zabit GÜNDÜZ olarak size binlerce defa teşekkür ediyor sayılarımızı sunuyoruz.

Özlem ve Zabit GÜNDÜZ

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 10 (0 Kayıtlı Üye 10 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri