Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKADAY LİSTESİNİ OKUMAK [ Arama ]

ADAY LİSTESİNİ OKUMAK
Başlık ADAY LİSTESİNİ OKUMAK
Tarih 08.04.2015
Gönderen Editör

Fahrettin ÇELİK

 

ADAY LİSTESİNİ OKUMAK

 

          7 Haziran seçimleri için günlerdir beklenen ve neredeyse seçim süreci kadar heyecanlı geçen aday belirleme çalışmalarının sonunda hazırlanan milletvekilleri aday listesi nihayet açıklandı.

           Ak Parti Adıyaman listesini okuduğumuzda sürpriz bir isim göze çarpmadı diyebiliriz. Aday adaylığının başından itibaren Ahmet Aydın ve İbrahim Halil Fırat'ı banko görüyordum.

           Adıyaman listesinde etkili ismin Ahmet Aydın olduğunu düşündüğümüzde; Salih Fırat'ın Ahmet Bey ile uyumlu olduğunu da hesaba katınca ve  kendisinin başka partiden gelmesinden dolayı Ak Parti'nin vefa göstereceğini de varsayarak,  mutlaka listeye dahil edileceğini düşünmüştüm.

           Geriye iki kişi kalıyordu. Partinin kurucu genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adıyaman'a kadın vekil söyleminden hareketle bir bayan adayın listeye girmesi bekleniyordu ve doğrusu bu kişinin Ayla Pektaş olacağını bekliyordum. İclal Yalçın Tutuş'ta beklenen isimlerden biriydi.

           Son bir kişi kim olabilirdi? En beklenen aday adayı doğal olarak girdi listeye. İsmi MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile birlikte üst düzey isim olarak zikredilen, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri ve Bakan Başdanışmanı görevini yürüten, çözüm sürecinde aktif rol alan, Ankara'nın havasını iyi solumuş Adnan Boynukara beklendiği gibi listeye yazıldı.

           Partinin kuruluşundan bu yana tanıdığın, kendisini daima takdir ettiğim Mehmet Erdoğan'ın listede olmamasına gerçekten üzüldüm.

           CHP ilk sıra adayı Yrd. Doç. Dr. Selçuk Tabak ve HDP ilk sıra adayı Behçet Yıldırım Adıyaman'da sevilen isimler. Besni Belediye Başkanı Ak Parti'yi desteklemezse Tabak'ın Besni bölgesinden çok yüklü bir miktarda oy alacağı açık. HDP' nin barajı aşması durumunda onlar da bir vekili zorlayacaklardır.

           Adıyaman'da beklenen il merkezinden birinin 1. sırada, Kahta bölgesinden birinin 2. sırada, Besni bölgesinden birinin 3. sırada, 4 ve 5. sıralarda ise farklı kişilerden oluşması beklentisinin yine gerçekleşmediği görülüyor. Zaten son seçimlerde de böyle bir sıralama yapılmamış Kahta'dan üç vekil parlamentoya gönderilmişti.

           Adıyaman penceresinden baktığımızda Ak Parti İstanbul 3. Bölge 12. sırada Mehmet Metiner ve 19. sıradan değerli hemşerimiz Resul Kurt listede yer aldılar.

           HDP'den ise Ankara 1. bölgeden Sırrı Süreyya Önder liste başı aday gösterilirken, Dengir Mir Mehmet Fırat Mersin'den liste başı aday gösterilmişlerdir.

           Başka yerlerden aday gösterilen aday var mı bilmiyorum. Şu anki tespitlerimize göre Adıyaman'dan 5 vekilin parlamentoya gönderilmesinin yanında, başka bölgelerden de 4 vekilin vekil olma şansı bulunmaktadır.

           Milletimiz ve ülkemiz için hayırlısı olsun inşallah…

 

Fahrettin Çelik

samsattame@hotmail.com

www.samsathaber.com 

 

 

Oyu Puanı: 3 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 3 (0 Kayıtlı Üye 3 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri