Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKGAP OSCARI VE ADIYAMAN [ Arama ]

GAP OSCARI VE ADIYAMAN
Başlık GAP OSCARI VE ADIYAMAN
Tarih 06.04.2015
Gönderen Editör
Fahrettin ÇELİK

 

GAP OSCARI VE ADIYAMAN

 

          Adıyaman, büyükşehirler arasında sıkışmış, rekabet gücünü yitirmiş, huzur kenti olmanın yanında ırgat kenti olan ve bu gidişatı talih olarak kabul etmiş bir kent.

 

          Adıyaman'ı yirmi yıl öncesi ile kıyasladığımızda tebessüm etmekte ama ülkemizdeki hızlı gelişme ve çevre illerimizdeki baş döndürücü büyüme ile kıyasladığımızda hiçte iç açıcı bir noktada olmadığımızı fark ediyoruz.

 

          Son bir iki yıldır yeterince tanıtım yapmadığımız, bizi atağa geçirecek turizm potansiyelimizi değerlendiremediğimizi fark ettik. Bunun için Valilik öncülüğünde bir takım tanıtım günleri tertiplendi. Bunun farkına varmış olmayı bile çok önemli sayıyorum.

 

          Bunu destekleyecek çok güzel başka çalışmalar da yapılıyor. Mesela Genel Merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği GAP Oscarları ödül törenleri...

 

          Bu ödül organizasyonu vesilesi ile her yıl, yurt içi ve yurt dışından onlarca kişi Adıyaman'a gelmekte, burayı tanımakta, iş bağlantıları yapılmakta, turizm potansiyelimizi fark etmekte ve memleketlerinde yaptıkları haberler ile Adıyaman ilimizin tanıtımı yapılmış olmaktadır.

 

          Bu yıl ikincisi düzenlenecek programın değerlendirilmesi ve planlanması için GAP Gazeteciler Birliği tarafından kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Bu toplantıya Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu,  GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ile il ve ilçelerden çok sayıda gazeteci katıldı.

 

GAP Oscarları ödül törenlerinin bir basın kuruluşunun düzenlediği bir etkinlik olarak algılanmaması gerektiği vurgulandı ve bu etkinliğin ülkemizde yapılan en geniş ve en kapsamlı ödül organizasyonlarından biri olduğu ifade edildi.

 

Bu yıl 12. si düzenlenecek olan GAP Oscarları ödül törenlerine yine bir birinden değerli kişilerin katılacağını, KKTC, Makedonya, Bulgaristan, Romanya, Kosova, Ukrayna, Azerbaycan, Irak ve Suriye gibi birçok ülkeden katılımcı olacağını öğrendik.

 

Bunun yanı sıra bölge illerinden, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda gazetecinin katılım sağlayacağı, birçok ulusal televizyon kanalının Adıyaman'dan canlı yayın yapacağını öğrendik.

 

Bütün bunları yapmak ciddi emek ister, ciddi paralar gerektirir ve ciddi anlamda bu toprakları sevmek, bu coğrafyaya aşık olmak gerektirir.

 

Başta Adıyaman bürokrasisi, sivil toplum kuruluşları, meslek teşekkülleri, siyasileri ve özellikle de basın mensubu ve basın kuruluşları olmak üzere bütün Adıyaman'ın bu faaliyeti desteklemesi gerektiğine inanıyorum.

 

Hatayı tespit etmek için pusuya yatmak ve eleştiri bombardımanına tutmak yerine öneri ve yapıcı eleştiriler yapmamız, daha iyisinin yapılması için fikirlerimizi aktarmamız, öneriler sunmamız ve gerekiyorsa gönüllü görev almamız gerekir.

 

Ödül alacakların listesi tam olarak açıklanmasa da yurt içi ve yurt dışından bakan, milletvekili, genel başkanlar, gazeteciler, valiler, sivil toplum kuruluş temsilcileri, sanat ve spor adamları, büyük elçilerin katılacağı bu eşsiz etkinlikte Adıyaman'ın kadirşinaslık ve misafirperverliğini en güzel bir şekilde sunmalıyız.  

 

 Ben, Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve Gazeteci meslektaşlarım başta olmak üzere bütün Adıyaman'a güveniyorum...

 

Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun..

 

 

Fahrettin ÇELİK

samsattema@hotmail.com

www.samsathaber.com

 

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 9 (0 Kayıtlı Üye 9 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri