Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKGANİRE PASHEYEVA VE AZERBAYCAN İZLENİMLERİ – 1 [ Arama ]

GANİRE PASHEYEVA VE AZERBAYCAN İZLENİMLERİ – 1
Başlık GANİRE PASHEYEVA VE AZERBAYCAN İZLENİMLERİ – 1
Tarih 28.12.2014
Gönderen Editör

 

 

Fahrettin ÇELİK

 

GANİRE PASHEYEVA VE AZERBAYCAN İZLENİMLERİ – 1

 

          Uzun zamandır Can Azerbaycan’ı görmek istiyordum.

          Orda kardeşlerimiz vardı ama bir birimizi tanımıyorduk. Özlem duyuyordum, merak ediyordum, tanıyordum ama gerçek anlamda bilmiyordum.

          “Ay balam” diye hitap denilen yerdi. “İki devlet, bir millet” dediğimiz yerdi ama gitmediğimiz, öğrenmediğimiz, sadece ağladıklarında ağladığımız, güldüklerinde güldüğümüz yerlerdi.

          “Size selam getirmişem” dediler bize ama bizde bu selam getirilen yere gidip  Türkiyeli kardeşlerinizden size selam getirdik diyemedik şimdiye kadar.

          Şahsen benim için bu bir eksiklikti. Ve Rabbimize hamdolsun ki, buraları ziyaret etmek, kardeşlerimizde kucaklaşmak, atalarımızın ayak bastıkları toprakları koklamak bizlere nasip oldu.

          GAP Gazeteciler Birliği cemiyeti olarak, Azerbaycan Milletvekili Sayın Ganire Paşayeva rehberliğinde Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü’nün davetlisi olarak Azerbaycan’ı ziyaret ettik.

          Genel Başkanımız Zeynel Abidin Kıymaz, Genel Başkan Vekili Hamit Özpolat, Genel Başkan yardımcısı latif Şimşek genel yönetim kurulu üyelerimiz İsmail Türk, Demet Şimşek, Mustafa Saim Ayhan, Halit Tunç ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Azerbaycan ziyaretimiz dolu dolu geçti.

          Gezimizin detaylarını okuyucularımla paylaşacağım. Birinci yazımda bu gezimizin mimarı, mihmandarımız, değerli Azerbaycan parlamenteri Ganire Paşayeva’dan bahsetmek istiyorum.

Ganire Paşayeva, Azerbaycan'ın Tovuz rayonundaki Düz Kırıklı kentinde dünyaya gelmiş. İlk ve ortaöğreniminin ardından Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü'nü ve Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nü bitirmiş.

1998 yılında ANS televizyonunda muhabir olarak çalışan Paşayeva, 2005 yılında Haydar Aliyev Vakfı'nın halkla ilişkiler bölüm başkanı olmuş.

2005 genel seçimlerinde Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Millî Meclisi'ne girmiş. Millî Meclis'teki Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Daimi Komisyonu'nun üyesi olan Ganire Paşayeva, aynı zamanda Azerbaycan-Gürcistan Parlamentolar Arası Çalışma Grubu'nun Başkanı ve Azerbaycan-Türkiye, Azerbaycan-Hindistan ve Azerbaycan-Japonya Parlamentolar Arası Çalışma Grupları'nın üyesidir. Ganire Paşayeva, Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'nde Azerbaycan Cumhuriyeti'ni temsil eden kurulun da üyesidir.

          Duruşu, başarısı, ahlakı, dünya görüşü, vatan sevgisi ve her yönü ile örnek alınabilecek bir Türk kızı olan Ganire Paşayeva, Azerbaycan Türkçesi'nin yanı sıra Türkiye Türkçesi, Rusça, İngilizce, Fransızca dillerini iyi bilmekte ve birçok dili de kısmen bilmektedir.

          Azerbaycan’ın en aktif milletvekilleri arasında bulunan Paşayeva’nın yakın bir tarihte Vali ve bakan olacağı bütün vatandaşların dilinden aktarılmaktadır. Bu başarılı Türk kızı  sadece Azerbaycan için değil, 300 milyonluk Türk dünyası ve özellikle bağımsızlık mücadelesi veren, soykırıma uğrayan, ezilen halklar başta olmak üzere insanlık için bir nimettir.

          Özellikle Türk dünyasının bu değerli insanının önemli fikirlerinden istifade etmesi gerekir diye düşünüyorum.

          Bu değerli insan ve Azerbaycan ile ilgili diğer izlenimlerimi yazı dizisi şeklinde kaleme alarak, bilenlerin bilgilerini tazelemeleri, bilmeyenlerin ise öğrenmelerini sağlamaya çalışacağım.

          Selam ve dua ile…

 

Fahrettin Çelik

samsattema@hotmail.com

www.samsathaber.com

 

Fahrettin ÇELİK
Oyu Puanı: 3 - Ortalama: 3.67

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 2 (0 Kayıtlı Üye 2 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri