Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKSÜMEREVLERİ ÖĞRENCİ YURDU–3 [ Arama ]

SÜMEREVLERİ ÖĞRENCİ YURDU–3
Başlık SÜMEREVLERİ ÖĞRENCİ YURDU–3
Tarih 17.07.2014
Gönderen Editör

 

SÜMEREVLERİ ÖĞRENCİ YURDU–3

Hayırseverlik “mal varlıklı” olmaktan ziyade “gönül varlıklı” olmaya bağlıdır. Bu varlığa sahip olanlardan biri de Yıldırım Vakfı Başkanı Abuzer Yıldırım… Ki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini kaba inşaat seviyesinde yapıp Sağlık Bakanlığına hibe ederek ilk hayrını yapmak için girdiği bürokratik mücadeleyi konu edinen 17 Ağustos 2007 tarihli yazımda adını açıklamamıştım. Ancak zaman içerisinde devlete yaptığı diğer bağışlarla adı sanı artık saklanamaz hale geldiğinden sonradan açıklamak durumunda kaldım.

6 ve 7 Mayıs 2013 tarihli Sümerevleri Öğrenci Yurdu-1, 2 başlıklı iki yazımda ise imar planında park olan Sümerevleri Mahallesi 831 ada 1 parselde belediye adına kayıtlı yaklaşık 3500 m2’lik arsa üzerinde Abuzer Yıldırım’ın 100-200 kişilik öğrenci yurdu yapıp devlete hibe etme isteği olduğunu kamuoyuyla paylaşarak bu tür yatırımlar için bürokrasinin önünün açılması gerektiğini ifade etmiştik. İkili görüşmelerde de bizzat iletilmesine karşın zamanın belediyesinden maalesef bir “tık” çıkmadı.

Bu arada “seçim arifesindeki” ihaleler demeti içerisinde bu alanda da “taş yollar” yaptırılarak sözüm ona parka fiilen başlandığını gördüm. Naçizane yaptığım araştırma sonucunda bu parkın kuzeyindeki 833 ada ile Yeşilkent Sitesi arasında yaklaşık 1200 m2’lik ada halindeki bir park alanının daha ihdas edildiğini ve inşaat yoğunluğu artırılması karşılığında tapu sicilinden terkininin yapıldığını fark ettim. Yakınında Eğirçayı Parkı ile hemen yanında iki ayrı daha park alanı bulunduğundan kamu yararı gözetilerek öğrenci yurduna tahsis edilmesi halinde çevredeki halkın yeşil alan hakkına zarar gelmeyeceğine kanaat getirdim.

Bu arada orta ve yüksek öğrenim yurdu yapabilme görev ve yetkisinin yeni torba yasa ile belediyelere de verilmesi bir tevafuk oldu. Yıldırım Vakfı ile Adıyaman Belediyesi arasında yapım ve işletme esaslarını belirleyecek protokolü müteakip 1200 m2’lik park alanının imar planı tadilatı ile Öğrenci Yurdu alanına çevrilmesi işleri için;

-“Yerindelik” kararı vermek Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile Belediye Meclisi üyelerine,

-İmar planı tadilat, tescil ve ruhsatlandırma işlerini kolaylaştırmak Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Vechi Yüksek ile İmar Müdürlüğüne,

-Yurdun işletilmesindeki kuralların tespit ve uygulaması ise Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Bilen ve ekibine düşer.

Bakalım, hayırsever Yıldırım’ın Adıyaman’a sırasıyla kazandırdığı Kırçali Camisi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Taziye Evi, Tut ilçesi Kaşlıca köyü Sağlık Evi, Tut İlçesi 18 derslikli İmam Hatip Ortaokulu gibi hayra dönük yatırımların yanına Öğrenci Yurdu da eklenecek mi?

Yoksa 100-200 fakir öğrencimizin daha barınmasına vesile olacak bu hayrın önü siyaset ve/veya bürokrasi ile kilitlenecek mi?

Mustafa Işıldak www.isildakkalem.com.tr

0532-422 95 28 m.isildak02@gmail.com

 

       

 

Oyu Puanı: 0 - Ortalama:

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 3 (0 Kayıtlı Üye 3 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri