Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMehmet KANDEMİRLİG BAŞLIYOR [ Arama ]

LİG BAŞLIYOR
Başlık LİG BAŞLIYOR
Tarih 31.08.2009
Gönderen Editör

LİG BAŞLIYOR

İkinci lig B kategorisinde mücadele eden ekibimiz Adıyamanspor yarın uzun lig maratonunun ilk maçı için kendi sahasında Tarsusidmanyurdu ile karşılaşacak.

Dört gurubun yer aldığı ikici lig B kategorisinde bu yıl onbir takımın yer aldığı 4. Gurupta yer alan ekibimizi zor rakipler beklemekte. Üç takımın küme düşeceği gurupta ayakta kalmak hayli zor. Futbol federasyonu uzun yıllardır ikinci ve üçüncü liglere kalıcı ve mantıklı bir çözüm bulamadı, takımlar bir birlerine yakın olan bölge illeri  ile karşılaştılar, her yıl aynı takımlar, aynı oyuncular…

Bu durumdan hem kulüpler şikâyetçi hem de seyirciler. Futbolcular aynı şahıslarla karşı – karşıya o kadar çok geldiler ki, deyim yerinde ise, birbirlerini ezberlediler.. Yani futbolcu hangi mevkide oynuyor, hangi ayağını kullanıyor, hava toplarında mı, yerden mi daha iyi, hatta adam geçerken hangi tekniği kullanıyor hepsini öğrenmiş. Hal böyle olunca seyirci için seyir zevki azaldığı gibi, futbolcu için oynama sıkıntısı oluşmaktadır. Bu sistemin en önemli sıkıntısı ise, küme düşme korkusu..

İkinci lig B kategorisinde diğer guruplar 12 takım ile mücadele ederken; Adıyamansporunda yer aldığı dördüncü gurupta takımlar 11 olarak tespit edildi. Her hafta bir ekibin maç yapmadan, bay geçeceği gurupta Onbir takımdan üçü sezon sonunda küme düşecek. Bu şekilde, takımların dörtten birin (¼)  den daha fazlası alt kümeye düşecek demektir.

Yani; dört takımdan biri (hatta daha fazlası) sezon sonunda lige veda edecek. İlk etap sonunda Play offa çıkan iki takımıda çıkarırsak, geriye kalan dokuz takımın üçte biri küme düşecek.

Özetle; ikinci lig B kategorisi ateşten gömlek, bu guruplarda şampiyon olmak kadar, ligde kalmak ta başarı sayılmalı…

BU YIL İDDİALIYIZ

Bu yıl takımda büyük değişikliklere giderek yeni bir ekiple mücadele edecek olan Adıyamanspor hayli iddialı. Önceki yılların aksine, eski ve ikinci baharlarını yaşayan futbolcuları ile tekrar anlaşan takım, bunların yanına nokta transferler yaparak taraftarının uzun zamandır hasret kaldığı başarıyı yakalamayı düşünüyor.

Bir çok sezonda genç ve maliyeti düşük futbolcuları alarak mücadele eden, takım , bu yıl değişik bir strateji ile daha olgun futbolcularda karar kıldı. Üstelik bu futbolcuların bazıları daha önce Adıyamansporda top koşturmuş kişilerden oluşmakta. Ferit, Mahmut, şuan takımda,Recep ile anlaşma sağlanamadı,  Burak ise yolda…

Bu yeni sistem iyi mi, kötü mü, tutar mı, batar mı bilemem.. Bence isabetli bir karar, takıma çok fayda sağlayacak, ancak; Adıyaman takımı kapısını genç futbolculara kapatmamalı..

Özellikle Adıyamanlı gençlere sırt çevirmemeli. Yıllardır Adıyaman’dan futbolcu çıkmıyor diye sitem ediyoruz, süper genç takımın oluşturulmasından sonra yetenekli gençlerimiz kendilerini göstermeye başladılar, bunları görmemezlikten gelmek hem onlara, hem futbola haksızlıktır.

TARSUS İLE ZORLU MAÇ

Sezonun ilk maçında, gurubun iddialı ekiplerinde Tarsusspor ile karşılaşacak takımımızı zorlu bir doksan dakika beklemekte. Kazanmak için sahaya çıkacak takımımızı bu zorlu maçta seyirci yalnız bırakmamalı.

İyi bir takım kuran, bu sezon şampiyonluk hedefleyen takım, mallesef seyirci ile barışık değil. İl de çoğu zaman olduğu gibi, sezon başı heyecanı, futbol heyecanı yok. Ramazan ayı olması, havanın sıcak olması seyirciyi olumsuz etkilesede, yarın seyircimiz karşılaşmaya gerekli ilgiyi göstermez ise asıl sorun bunlar olmasa gerek.

Bu şartlar altında yarın Tarsus ekibini yener, lige üç puan ile başlarsak hem moral bulur, hem de ileirki haftalar için seyirci ve prestij kazanırız. Yeni sezonun ekibimiz Adıyamanspora sağlık ve başarı getirmesini dilerim.

 

Oyu Puanı: 5 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar
Editör
02 Eyl 2009
Sayın Kandemir\'in yazılarını özlemiştik. Ligin başlamasıyla birlikte doyumsuz spor yorumları ile nefis yazılar okuyacağız inşallah. Bu arada Adıyaman Spor\'a başarılar dilerken, Samsat ilçemizde de tekrar klüpleşme çalışmalarının başlatıldığını öğrenmiş olmanın heyacanını yaşadığımı ifade etmek isteyorum. Selam ve saygılarımla... Fahrettin Çelik

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 4 (0 Kayıtlı Üye 4 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri