Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıGökhan BAYRAMHİÇBİR BÜYÜME SANCISIZ OLMAZ [ Arama ]

HİÇBİR BÜYÜME SANCISIZ OLMAZ
Başlık HİÇBİR BÜYÜME SANCISIZ OLMAZ
Tarih 04.03.2012
Gönderen Editör

HİÇBİR BÜYÜME SANCISIZ OLMAZ

Dünyanın en büyük mücadellerinden  Kabul edilen Çanakkale geçilmez  diyen bu necip milletin 3-5 gün sonra yıldönümünü kutlayacağız. Şu ana kadar yayına sunulmuş tüm sanat eserlerinde ve kitaplarda , Bu eşsiz milletin her bir  ferdinin çocuklarının mücadele ettiği malumunuzdur. Türkü , Kürdü , Çerkezi , Lazı ,… Vd. Hep beraber Çanakkale geçilmez demiş ve bu toprakların için gencecik fidanların kanları birer gül tohum oluvermiştir. Yüzyıllardır beraber yaşamış bu milletler halen beraber yaşamaktadırlar. 

Türkiye’nin stratejik konumu ,  Avrupa’nın en Asyalı , Asya’nın en Avrupa’lı konumu ve Doğu ile Batının geçit güzergahı olması hasebi ile büyük önem arzetmektedir. Büyük önem arzeden her şey tehlike altındadır. Bu ülke aynı ülkülere inanmış değişik ırklardan müteşekkil olsada birlik ve beraberlikleri  gerek savaşta gerek barışta beraber kardeşçe solumayı başarabilmişlerdir. 

1980 ihtilali ile Türkiye karanlıklara götürülmek istenmiş  sol-sağ , Alevi –Sunni gibi üst(alt) kimlikler oluşturularak bu bütünlüğü yıkmak galibiyetin birinci şartıydı.Sol-Sağ ile ihtilal yaptırmayı başaran bu dış(iç) güçler Kürt-Türk için bir kaç oyuncu bulmuşlardı. Kollar sıvandı ve 23 yıldır süregelen bir terör eylemi olarak tarihte yerini aldı. 

Bu eylemler bazen Dünyaya yeni gelmiş bebeği , bazen yeni evil çiftleri bazen hamile anneleri hedef alarak aslında biz herkesi hedef alabiliriz söylemlerini güçlendiriyordu. Bu oyun halen oynanmakta ve buna artık oyuncu olarak katılan binlercemiz var.  

Türkiye ne zaman büyüme ve refahiyet şartları iyileşmeye başalarsa bir yerlede bomba patlatan oyuncular halen mevcuttur. Ak Parti iktidarı ile Dünyanın 16. Avrupa’nın 5. Ekonomisine gelen Türkiye tabiiki daha da çok büyümemeliydi. Oyunlarından en çok tutan Kürt- Türk milliyetçiliğiydi. 

1. Kürt sorunu ; Tv programları , Kitaplar , konser , sempozyum , paneller ve diğerlerinin başlığı Kürt sorunu , konuşulan şey PKK bu nasıl bir çelişkidir.Bunun iki vahim sonucu vardır. 

 - Tüm kürtler PKK lıdır algısı oluşturularak  Kürtlerin PKK sempatizanlığında üyeliğe geçen bir yol izlemelerini sağlamak 

 - Kürtlerin dışında kalanlar için ise Bütün kürtler teröristtir. 

2- BDP ; gerek parti konuşmaları gerek milletvekili konuşmalarında Tüm Kürtleri tamsil ettiklerinden dem vurup duruyorlar. Hiç kimse kalkıp kardeşim sen seni seçanlari temsil ediyorsun diyemiyor. Onu seçenlerin hepsi kürt olabilir ama Tüm kürtlerin temsili anlamına gelmez.

O halde MHP’de Tüm Türkleri temsil ediyordur. O halde AK Parti veya CHP neyi temsil ediyor. Buna gerek İktidar gerek diğer muhalefet Partileri muhatap olarak almamalıdır. 

3- İmralı Süreci ; Haber başlıklarında Kürt sorununun çözümü için BDP üç vekil gönderecek , gönderdi , birdaha gidecekler , birdaha geldiler. Kürt sorununun çözümü İmralıda ise O zaman Öcalan Atakürt’tür.Bunun da iki vahim sonucu var.

* O halde bu adamın yaptığı eylemleri doğru buluyorsunuz . Bu adam Kürtlerin sorununu düzeltmek için var, O halde böyle bir kurtarıcıyı içerde tutmak bütün bir millete haksızlıktır. 

* Tüm kürtleri Apocu göstermek bütün Kürtlere yapılan haksızlıktır. 

4- Demokratik açılım ; PKK’nın şimdiye kadar arka bulmamasının , şu an için her geçen gün artan oy potansiyellerinin , artan bireylerinin en temel sebebi Demokratik açılımdır. PKK demokratik açılım dönemine kadar hiç bir hak talebinde bulunamıyordu. Ancak şimdi Tüm Kürtlere TRT6’i biz kurdurduk , Kürtçe seçmeli dersi bizden dolayı oldu , Ana Dilde savunma , eğitim biz sayesinde kanunlaştı. İşte bu sebple Tüm Kürtler PKK’ya borçludur algısını hakim kılarak taraftar oluşturmaya başladılar.  

Yüzyıllardır beraber yaşamış bu necip milleti birbirne düşürmeye kimsenin gücü yetemez.  Bir birbirimizi “Yartılanı severiz Yaratandan ötürü” düsturu ile “Mü’min Mü’minin kardeşidir” vizyonu ile  seviyor . Bu oyunlara kimsenin oyuncu veya izleyici olarak katılmasını istemiyoruz. 

Saygılarımla….

gokhanbayram02@hotmail.com

 

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 26 (0 Kayıtlı Üye 26 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri