Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıGökhan BAYRAMADIYAMAN’IN GURBETTEKİ ENLERİ… [ Arama ]

ADIYAMAN’IN GURBETTEKİ ENLERİ…
Başlık ADIYAMAN’IN GURBETTEKİ ENLERİ…
Tarih 28.01.2013
Gönderen Editör

                              ADIYAMAN’IN GURBETTEKİ ENLERİ…

 

               Son yıllarda Adıyamanımızın siyaset bürokrasi sanat dallarında isimleri basın gündeminden düşmeyen değerlerimiz çoğalmaktadır. Bu değerlerimizden ne kadar istifade edebiliyoruz veya bu değerlere ne kadar değer katıyoruz.

 

               Siyaset dalında Adıyaman’ın il oluşundan bu yana (1954) bürokratik olarak en üst düzey yetkilimiz ancak her ile kanunen var olan Milletvekili sıfatının üzerine çıkamadı. Yaptığı çalışmalar ile Mecliste hükümeti kuran Ak Partinin Grup Başkan Vekili sıfatı ile Ahmet Aydın bu özlemimizi gidermekle kalmamış Adıyaman için yaptığı ciddi çalışmalar kutlamaya değerdir. Yapılan kabine değişikliğinde gözlerimiz bir anda isimler arasında Adıyaman’dan birini aradı. Bu isim olsa olsa Ahmet Aydın olacaktı. Ancak Başbakan büyük bir titizlilik ve oylarını katlayarak yönettiği Hükümetinde Prenslerinden biri olarak bahsedilen Ahmet Aydın’ı bir sonraki revizyonda değiştirecektir. Buna olan inanç ve beklentimiz gün geçtikçe artmaktadır. Bu Sebeple Durmak yok yola devam düsturu ile Ahmet Aydın’a desteklerimiz sonsuz bir şekilde devam edecektir.

 

               Adıyaman’ın tanıma ihtiyacının olduğu herkesce malumdur. Ulusal ve Uluslararası arenada Adıyaman’ın tanıtımının olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu mecralarda iyi anılmak ve iyi tanıtılmak adına en önemli silahın Görsel sanat olduğuda şüphesizdir.

 

               1996 yılında yılda ; Mardin’e gelen turist sayısı sıfır iken Adıyaman 150.000 turisti ağırlamaktaydı. Takvimler 2013 ün ilk ayında iken tıursit sayıları açıklandı. Mardin 2,5 milyon Adıyaman 60.000 olmuştu. Sizce bunun sebebi 1997 yılında çekilen Sibel Can ve Emre Kınay’ın başrolü paylaştığı Safa Önal ‘ın senaryosunu yazdığı BERİVAN dizisi olabilir mi? Çünkü Berivan dizisinden sonra Mardin çekim platosu haline gelmiş ve bugün Uluslararası film festivali yapmaktadır.

 

               Bunun tek örneği Mardin olmamakla beraber Asmalı Konak Ürgüpü , Kurtlar İmparatorluğu Kapadaokya’yı , Muhteşem Yüzyıl Topkapı Sarayını saymakla bitmeyecek bu görsel sanatlar bulundukları yörenin turizmine  büyük mesafeler katettirmiştir.

 

               Adıyaman’ın bağrından yetişmiş Dünya kriterlerinde boy gösteren , Sinema sektöründe adından sıkca sözettiren Türkiye’nin en genç Yapımcısı ünvanlı Evrensel Medya şirketini kuran değerli kardeşimiz Ali Avcı’yı nasıl esgeçebiliriz.  Son kamoyu çalıştaylarına katılan biri olarak İstanbul ve Adıyaman’da yapılan çalışmalara büyük bir katılım sağlanmıştı. Usta Senarist Safa Önal anlamlı bir cümle kullanmış ve kim var denildiğinde herkes birbirini göstermemelidir. Ben varım demelidir. İş bu sebeple değerli kardeşim Ali Avcı’ya büyük destek veren tüm işadamlarına ve dostlarıma teşekkür ederim. Asıl teşekkürü Adıyaman tarihi edecektir. Yıllar sonra turist sayımızı konuşurken bile Bu filme ve bu fimi oluşturanlara dua edeceğimiz şüphesizdir. Bu filmin çıkış fikrini oluşturan Belediye Başkanımız Sayın Necip Büyükaslan’a da sonradan desteklerinin esirgemeyeceğini ifade eden diğer belediye başkanlarına da tüm Adıyamanlılar adına Şükranı bir borç bilirim.

 

               Son sözüm Ali Avcı’ya ; Sevgili kardeşim ; Durmak yok yola devam diyorum. Tüm Adıyamanlılar adına destekcin olduğumuzu bir kez daha beyan ediyoruz. Ali kardeşim inşallah seni küstürtmeyeceğiz. Bir çok sanatçıyı anlayamadık veya anlamakta geciktik bu gecikme onları kırdıysada inşallah senin vasıtanla bunu da telafi edeceğiz. Tüm iller sen ve diğer sanatçı kardeşlerimiz gibi sanat ve medya dünyasında ki bireylerine sonsuz sahip çıkarken Adıyaman bunun tohumu nu yeni attı. Ancak farkı kapatmak için daha çok çabalıyarak aradaki farkı kapatacağız. 

 

               Dünyada iki milyon Adıyamanlı hemşerilerimizin çoğunluğu İstanbul , Ankara, Adana, Mersin ve Antalya’da yaşamaktadır. Sılada hasret düşünce yüreklerine,  dinleyerek mest oldukları Adıyaman’lı ses sanatçılarını unutmak ise büyük bir haksızlık olur. Zara , Latif Doğan , Kahtalı Mıçey , KAhtalı Hamido , Nurettin Rençber , Mehmet Karaca , Haydar Ulaş başta olmak üzere , Yaman , İbrahim Harikases , Tuncay Okutan , Kemal Arda , Kahtalı İbrahim , Azer Aktaş , ve Enson Ekin Tv de Anadoludan ezgiler diye program yapan değerli hemşehrimiz Mahmut Ercan’ı ve ismini sayamadığım nicelerini tebrik ve takdir ediyorum. Kendi imkan ve çabaları ile buralara gelen bu sanatçılarımız içinde gerekli tüm desteği vermeye hazır olmalıyız. En son MAhmut Ercan’ın programına Ali Avcı kardeşimle beraber katıldığımızda da aynı meselelerden bahsettik. Ali Avcı yapım şirketi olarak tüm sanatçılarımızın arkasında olduğunu beyan ederken bende basın  camiası olarak destek vereceğimizi açıkladım. Hepinizin adına orda söz verdim. İş bu sebeple artık yükü bu yazımla da sizlere de atmış oluyorum. Tüm kadir şinas Basın mensupları başta olmak üzere Adıyaman’lı hemşehrilerime duyurulur.

 

               Kure Halke (Başkasının çocuğu) düsturu ile yetişmiş olan tüm hemşehrilerim artık kure Me (Bizim çocuğumuz)  ‘ye geçiş yapmalıdır. Bizlerin birbirimizi sevmekten ve desteklemekten başka çaremiz yoktur. MAdem ki Adıyaman kabuğunu kırıyorsa bütün Adıyaman’lıların bu isimlerini saydığım değerli hemşehrilerimizi yanlız bırakılmaması adına ince bir sitemdir.

 

               Yalnızlık Allah’a mahsustur. Birbirimizi yanlız bırakmamak adına Saygılarımla…

 

Gökhan Bayram

gokhanbayram02@hotmail.com

Oyu Puanı: 0 - Ortalama:

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 12 (0 Kayıtlı Üye 12 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri