Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMehmet KANDEMİRSEÇİMİN GÖLGESİNDEKİ MAÇ [ Arama ]

SEÇİMİN GÖLGESİNDEKİ MAÇ
Başlık SEÇİMİN GÖLGESİNDEKİ MAÇ
Tarih 27.03.2009
Gönderen Editör

                                          SEÇİMİN GÖLGESİNDEKİ MAÇ

Hava güzel, seçimden önce Adıyamansporun seyircisi karşısına çıkacağı son maç. Geçen hafta Urfa deplasmanında bir puan ile dönen Adıyamansporda moraller iyi. Zemin futbol oynamaya elverişli  takımımızda sakat ve cezalı yok, futbol için tüm şartlar mevcut ancak seyirci seçimlerdenmidir nedir beklenen ilgiyi göstermemiş, tribünlerin büyük bir kısmı boş, Bu günlerde desteğe çok ihtiyaçları olan siyasiler ilgisiz.. Eskiden seçim atmosferinde oynanan karşılaşmalarda futbolu seven sevmeyen, ilgili- ilgisiz tüm siyasiler stada gelir, seyirciyle selamlaşır, gövde gösterisinde bulunur, prim verir, anonslar yaptırırdı. Pazar günü maçın başlamasından bir süre sonra Bayan aday Sayime Hanım stada geldi, protoke çıktı bir süre maçı izledi sonra ayrıldı. İkinci yarının başında Belediye Başkanımız geldi, acaba seçim üzeri elini cebine atar mı diye merak edenler oldu, beklenen olmadı oda bizim gibi maçı izledi. Konuk Gaskispor isteksiz, eski gücünden çok uzak, bırakın maç kazanmayı, futbol oynama istekleri yok, gerçi Adıyamanspor sahanın her yerinde pres yapıyor, fırsat vermiyordu, Dedim ya Gaski spor bir türlü oyun kuramıyor, isteksiz, maç bitsede gitsek havasında idiler.  Maç başlıyor, Adıyamanspor çabalıyor,  ancak pozisyon bulamıyor.ilk yirmi dakikada topa daha çok sahip olan , oyunu kontrol eden takım Adıyamanspor , ancak pozisyon bulmakta zorlanan bir Adıyamanspor. İlk yarının tek ve en önemli pozisyonunda Hüseyin kaleciyle karşı karşıya kalıyor, güzel de vuruyordu ama kaleci topu kornere çeliyordu. İlk yarı Adıyamanspor  üstün oynayıp pozisyon bulamadığı karşılaşmada 0-0 sona eriyordu.

PENALTI İLE GELEN DEĞİŞİKLİK

Zengin kadrosundan dolayı kimleri oynatacağına zor karar veren Bahattin Hoca İleri ikilide Hüseyin Suat ikilisini sahaya sürmüş, Suat’a ayrıca kaptanlık görevi vermişti. Fuat yılların alışkanlığı olsa gerek bir çok pozisyonda kaptanın görevini üstleniyor, hakemle diyaloğa giriyordu. Adıyamansporun dışarıda kalan futbolcularına baktığımız zaman kadromuzun ne kadar geniş olduğunu görebiliriz. Yasin, Ferdi, Kaan, samet, Gökhan…İkinici yarıya Adıyamanspor daha istekli başlıyor, gol için rakip kaleye yükleniyordu. Kenan’ın gelmesi ile Orta sahada topla oynama oranımız yükseliyor, Yusuf ile beraber top kullanma ve pas yüzdemizde düzelme görünüyordu. Karşılaşma golsüz devam ederken Kaleci ile karşı- karşıya kalan Suat’a topa vuruş anında müdahele eden Kaptan Taner,  hem penaltıya sebebiyet veriyor, hem de takımını on kişi bırakıyordu. Penaltıyı usta bir vuruş ile  gole çeviren Yusuf takımımızı öne geçiriyor, oyunun bundan sonra kalan kısmında Adıyamanspor futbolun güzelliklerini sahaya yansıtıyordu. Oyunun sonlarına doğru Suat akkıl dolu bir vuruş ile skoru 2-0’ a getiriyor bu golden sonra takımımız eksik rakibi karşısında iyice rahatlıyor, zaten kontrolünde olan oyunu iyice garantiye alıyordu.  Gaskispor karşısında tüm futbolcularımız görevlerini yaptılar , ancak futbolcularımızın performansları, kaliteleri bu değil, daha iyi olmalıyız..

YUSUF KURALI BOZMADI

Bu maçta ilk onbirde başlayan Yusuf başarılı performansını güzel bir penaltı golü ile perçinliyor ancak 60. Dakikadan sonra yorgunluk belirtileri gösteriyor,  ayakları ile beraber ağzıda çalışınca hakemden sarı kartı görüyordu. Bahattin Hoca Yusuf’u biraz daha erken değiştirseydi en azından sarı karttan kurtarmış olurdu. Üstelik orta sahanın dinamosu Yasin’den biraz daha faydalanmış olurdu. Pazar günkü maçın benim için en uutulmazı, devre aarasında yanımıza gelen bu maçta kadroda yer almayan Samed ve Gökhan ile olan sohbetimiz oldu. Bir basın mensubu arkadaşımız Adıyamansporlu futbolcuların 20 maçtır maç başı ücretlerini alamadıklarını söylemesi üzerine Gökhan “ önemli değil abi, bir çok külüpte futbolcular maç başlarını ve paralarını alamıyorlar” demesi oldu. Bu işte ekmek kazanan, tek gelirleri kulüpten alacakları para olan futbolcuların böyle düşünmesi doğrusu beni çok duygulandırdı. Sağolun gençler, ayağınıza sağlık. Siz çok şeye layıksınız.


Yazar: Mehmet KANDEMİR

Oyu Puanı: 5 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 5 (0 Kayıtlı Üye 5 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri