Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKYENİ BELDE’NİN BAYAN MAĞDURLARI [ Arama ]

YENİ BELDE’NİN BAYAN MAĞDURLARI
Başlık YENİ BELDE’NİN BAYAN MAĞDURLARI
Tarih 10.03.2009
Gönderen Editör

YENİ BELDE’NİN BAYAN MAĞDURLARI

 

Son günlerin en tartışılan ve ses getiren Adıyaman Belediyesinin araçlarına haciz konması konusu oldu.

 

Hem de sokak ortasında, araç seyir halindeyken ve yolcuların araçta bulunduğu sırada haciz işleminin gerçekleştirilmek istenmesi Belediyenin doğal olarak tepkisine neden oldu.

 

Belki bu durum tartışılır, doğrusu bende yadırgadım. Ancak asıl olan işçilerin Belediyeden alacaklarının olup olmaması.

  

Başkan bir anlamda borcu doğruluyor ve kabulleniyor.   

 

Bu işçiler Yeni Belde A.Ş. bünyesinde çalışan kişiler. Satılan bu şirkette çalışan personel en doğal hakları olan kıdem tazminatlarını talep etmişler. 2002 yılında işe alınan bu işçilerin 2004 yılında sözleşme tarihleri bitince bu işçiler ortada kalmışlar.

 

Bu konu yeterince yazılıp çizildi. Aynı konuyu irdelemek istemiyorum ama bir okuyucum beni arayarak bu konuyla ilintili olarak kendilerinin de mağdur olduğunu söyledi. Hele hele Dünya kadınlar günü olan bu günde bu bayan arkadaşlarının sıkıntılarına tercüman olmak istedim.

 

Bana anlatılan olay aynen şu şekilde gelişiyor;

 

Şirketin satılmasından sonra işçiler durumu mahkemeye intikal etmişler. Altı bayan eleman diğer işçilerden ayrı olarak mahkemede dava açtılar. Mahkeme devam ederken Belediye Başkanı bu bayanlarla anlaşma yaparak dava dosyalarını kapatmayıp sadece rafa kaldırarak dört bayanın “Al Getir Gel Götür” yardım servisinde çalışmasına, iki bayanın ise belediye binasında çalışmasına karar verilmiş ve bu işçiler yedi ay orada çalışmışlar.

 

Daha sonra bu elemanlar tekrar işten çıkartıldıkları için tekrar mahkemeye devam etmişler ve uzun bir mahkeme maratonundan sonra davayı kazanmışlar.  

 

Yeni Belde A.Ş den alacaklarını alamadan Yeni Belde A.Ş buhar olup uçmuş.  Alacaklarını alamayan bu mağdur kişiler muhatap olarak kimseyi bulamıyorlar ve Belediye başkanından yardım istiyorlar.

 

Nasıl ki, Yeni Belde A.Ş şirketi bünyesinde çalışan temizlik işçileri ile anlaşmaya varıldıysa bu bayan arkadaşlarımıza yardımcı olmak öyle sanıyorum ki, Adıyaman’ın üç kişisinden ikisinin oyunu almış bir iktidarın temsilcisi olan, fakir-fukaranın yanında olma misyonunu üstlendiğini iddia eden partinin temsilcisi olarak Belediye Başkanına yakışır bir hareket ve jesttir.

 

            Sonuçta onlarda tıpkı diğer tazminat almaya hak kazanan işçiler gibi Yeni Belde A.Ş mağdurlarıdır. Bu 6 mağdur işçi Belediyeyi mahkemeye vermediklerinden dolayı cezalandırılmış olmaktadırlar. Hele hele bu bayanlar şimdilerde hepsi ev geçimini sağlayan birer anne olunca inanıyorum ki, Başkan bunu görmezlikten gelmeyecektir.

 

Sayın Başkan, bu bayanlar yardımlarınızı bekliyor. Ve, 120 kişiye elini uzatan Adıyaman Belediyesi inanıyorum ki, bu altı bayan arkadaşımızın da yüzünü güldürecektir.

 

 

Fahrettin ÇELİK

Oyu Puanı: 46 - Ortalama: 4.83

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 2 (0 Kayıtlı Üye 2 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri