Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıHasan ALKUŞBİR TEBESSÜM YETER [ Arama ]

BİR TEBESSÜM YETER
Başlık BİR TEBESSÜM YETER
Tarih 05.03.2009
Gönderen Editör

                                        BİR TEBESSÜM YETER

 

 Geçmiş günlere bir dönüp bakalım, ne değişti hayatımızda; neler oldu hayatta, neler atlattık? Hiç düşündünüz mü efendiler? Neydik, ne olduk diye geçmişe yolculuk yaptınız mı? Sevginizi, eşinize, çocuğunuza gösterdiniz mi? güzel bir söz ettiniz mi çevrenizdekilere.

 

     Zaman geçmekte, gençliğimizi her gün, her saat kaybetmekteyiz. Ölmeden, yaşlanmadan, hastalığa kapılmadan sağlıklı bir gülümsemeyle bakın onlara. Siz bu dünyadan gittikten sonra arkanızdan bir fatiha okuyacak içtenlik olsun sevdiklerinizde. Bir güler yüz, bir güzel söz, ufak bir çocuğu bile heyecanlandırıyor, yerinde duramıyor parmak kadar çocuk o gülümsemeyle.

 

     Zenginlik bizlerin gözlerini kör etmesin efendiler; yüksek makamlarda bulunduğumuzdan dolayı kendimizi kaybetmeyelim. Ağabeyimizi kardeşimizi babamızı; kapı önlerinde bekletmeyelim. Onların sizi aramasını beklemeyin, siz onları arayın, siz onların ayağına gidin.

 

     Bir insan makamı için annesini ihmal eder mi? Babasını kapı önlerinde bekletebilir mi?

 

     Bekleten var mıdır? Allah bilir. Ben o babaları ayağa getiren insana, insan demiyorum zaten. Kendini bilmez; ne olduğu meçhul. Gülümseme yerine suratı asık bir görünüş sergileyen şahsiyetler, yarın kendilerine de aynı durumu aynı anları ona yaşatacağından emin olsun. Zaman görmediğini senin önüne getirir, indirir ve gider. Bir anda her şey olur. Bir anda değişir hayatın. Atalarımız “Ne oldum değil, ne olacağım” diye söz söylemiştir. Anlayana ne mutlu. Makam ve kıdem için; akrabanı ihmal etmeye ne hakkın var. Doğru dürüst bir iş sahibi bile olmayan akrabalarınız için ne yaptın. Makamın akrabalarına faydası yoksa; yerin dibine girsin senin makamın da, adın da.

 

    İşte efendiler durum bundan ibaret. Gülümseme yerine şimdi ele güle bakıyoruz. Gülümsemeye zamanımız yoktur. İş adamı olmak kolay değil. Bazılarının para kazanması gerekiyor. Millete faydalı bir vatandaş olmak için gece gündüz çalışmakta. Tabi ne kadar doğru, ne kadar yalan Allah bilir. Güler yüze hasret kalanlara buradan selam ediyorum; merak etmeyin efendiler bir gün iş, bir gün ekmek, bir gün de tebessüm verilecektir. Ama ne zaman bu dediklerim verilir onu da zaman gösterecek.

 

     Makamınızı bir köşeye bırakın; kişililiğinizi unutarak; sarılmak istediğiniz kişiye sarılın.

 

     Kaybetmeden kıymet bilin.

 

     Değmez ağlamaya, ağlamak size yakışmıyor efendi. Ne olur gülümse biraz; güzel bir söze hasret kaldığınızı karşınızdakine söyleme zamanıdır. Korkmadan, kızmadan, tebessümle onun gözlerinin içine bakarak anlatın. Ağzınızla değil; gözlerinizle ona anlatmaya çalışın. Karşı tarafın az da olsa bir görünmeyen sevgisini hissedeceksiniz.

 

 

Hasan ALKUŞ

 

Oyu Puanı: 39 - Ortalama: 4.66

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 2 (0 Kayıtlı Üye 2 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri