Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİK2022’DE NELER KONUŞTUK [ Arama ]

2022’DE NELER KONUŞTUK
Başlık 2022’DE NELER KONUŞTUK
Tarih 30.12.2022
Gönderen Editör

Fahrettin ÇELİK

 

 

2022’DE NELER KONUŞTUK  

Bir yılın daha sonuna geldik. Hafızalarımızı zorlayınca 2022 yılının ilk günlerinden bu yana birçok gelişmelerin yaşandığını hatırlarız. 
 

Hiç şüphesiz Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya savaş açması yılın en büyük gelişmesi oldu. Yıl boyunca haber kanallarının gündemini oluşturdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy son yılların en önemli kahramanları arasında gösterildi. Bu savaş birçok ülkenin dengesini bozdu. Benim için en dikkat çeken yanı ise savaşlarda tahıl stokları yaşanırken Ukrayna’nın tahıl ihraç etmesi oldu. Valla helal olsun derim.
 
Suriye’de yaşananlar Ukrayna’nın gölgesinde kaldı sanki. Ama oradan sık sık şehit haberleri aldık. Çünkü güvenlik güçlerimiz sınırlarımızı korumak adına Suriye topraklarında da savaşıyorlar. Bana göre Milli Savunma Bakanlığı başarılı çalışmaları ile en göz dolduran bakanlıklar arasındaydı. İşi ehline teslim etmek bu olsa gerek. Şehitlerimizin ruhu şad olsun.  
 
Filistin ve Mescid-i Aksa’da yaşananlar o kadar sıradanlaştı ki, zaman zaman oradaki ölümler, baskınlar, hukuksuzluklar gündem bile olmadı. Hatta İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümü veya IŞİD lideri Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi’nin öldürülmesi burada öldürülen yüzlerce insan kadar medyada yer almadı.
 
Dünyanın dört bir tarafında depremler, seller, doğa olayları yaşandı. Öyle ki, sadece Afganistan'ın doğusundaki Paktika vilayetinde meydana gelen depremde bin 150 kişi hayatını kaybetti.
 
İran'ın başkenti Tahran'da "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından "başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle" gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin yaşamını yitirmesi, dünyada önemli ölçüde yankı buldu. Hatta muhalifler bunu fırsat bilerek ülke yönetimine karşı protestolar düzenlediler. Dünyadaki İran karşıtı ülkeler de bunu fırsata çevirmeye çalıştı.
 
Katar'da yapılan 2022 FIFA Dünya Kupası'nda, finalde Fransa'yı penaltılarla 4-2 yenen Arjantin zafere ulaştı. Ama daha çok Fas konuşuldu. Doğrusu profesyonel sporu sevmeyen benim bile kalbim Fas için çarptı. 
 
Peki, ülkemizde en fazla neler konuşuldu. Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında meydana gelen patlamada 41 kişi hayatını kaybetti.
 
İstanbul İstiklal Caddesi'nde terör örgütü PKK/PYD tarafından düzenlenen bombalı saldırıda altı kişinin hayatını kaybetmesi ciddi bir olaydı.
 
Hükümetin hayata geçirdiği Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi çokça konuşuldu ama Kamu Personeli Seçme Sınavında bir yayınevi tarafından soru çalınması iddiası ve sınavların iptal edilmesi daha çok konuşuldu diyebiliriz.
 

Tabi halkın gündemi daha başkaydı. Rekor kıran enflasyon, işsizlik, iflas eden şirketler, zamlar, EYT, asgari ücret ve memur maaş zamları, terör olayları, şehit haberleri, yaklaşan seçimler, döviz, altın, borsa, ev ve araba fiyatları, patates soğan muhabbetleri konuşulan konulardı. Hele hele çok küçük yaştaki çocuklara uygulandığı iddia edilen cinsel istismar olayları ise hafızaları kirletecek, beyinleri depresyona sokacak, insan olmaktan utanılacak cinstendi.
 
Türkiye'nin askeri TİHA, İHA ve SİHA alanında dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girdiğimiz de gözden kaçmadı. Askeri anlamda ABD ve İsrail'e bağımlı kalmamak adına önemli gelişmeler kat edildi. Bu arada Yunanistan’ın şımarıklıkları hep oldu, Türkiye ise gerekeni fazlasıyla yaptı.
 
Ne diyelim. Dileriz 2023 ve sonrası ülkemiz ve dünya için daha güzel şeylerin yaşandığı, konuşulduğu yıllar olsun. İnşallah 2023’ün sonunda daha güzel şeyleri yazman nasip olsun…
 
Fahrettin Çelik
 

 

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 11 (0 Kayıtlı Üye 11 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri