Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıOrhan SAMSATLIOĞLUSAMSAT’IN ÇALIŞKAN BAŞKANI [ Arama ]

SAMSAT’IN ÇALIŞKAN BAŞKANI
Başlık SAMSAT’IN ÇALIŞKAN BAŞKANI
Tarih 20.07.2020
Gönderen Editör

 

SAMSAT’IN ÇALIŞKAN BAŞKANI

          Devlet kurumlarındaki bir personel için olumlu-olumsuz herhangi bir sicil raporu doldurmada en az altı ay(normalde bir yıl) birlikte çalışmış olmak gerekir. Keza bir kişiyi biraz tanımak için birlikte yolculuk yapmak, ortaklık kurmak tavsiye edilir, kriter olarak alınır.

          Biz de ilçemiz belediye başkanı İ.Halil Fırat’ı yakından-uzaktan birbuçuk yıldan beri izliyoruz. Artık kendisiyle ilgili kanaatimizi paylaşma zamanının geldiği kanaatindeyiz: Göreve başladığı ilk günlerde biraz durgun ve hafif bir can sıkıntısı içindeydi. Sebebi de çalışmaların, hizmetlerin istediği hız ve tempoda gitmemesiydi. Kendisi, özel sektörden geliyordu. Orada işlerin yavaş gitmesi, ödenek sıkıntısı, bürokratik formaliteler ve mevzuat söz konusu değildi. Buna alışmıştı. Ne var ki Samsat gibi mütevazi bir ilçenin imkânları, bütçesi, ödeneği de mütevazı idi. İşler hizmetler, çalışma ve yatırımlar da özel sektör hızıyla yürümez, yürüyemezdi. İşte bu normal gerçekler onu biraz frenlemiş, hızını keser gibi olmuştu. Ama o, bunun da çaresini bulmada gecikmedi. Ayağının tozuyla hemen işe koyuldu. Samsat’ın kısa, orta ve uzun vadedeki sorun ve ihtiyaçlarını saptayarak: ‟Ya Allah!.. Bismillah!„ dedi ve işe koyuldu. 

          İl ve ilçe örgütüyle, mülkî idarecilerle, milletvekilleriyle kurduğu yakın ve sıkı diyalog sayesinde kısa sürede çabalarının olumlu sonuçlarını almaya başladı. İlde çözemediklerini Ankara’ya taşıyarak orada etkili ve yetkililerin kapılarını aşındırdı. Gittiği yerlerin hepsinden de olumlu cevaplar alarak dönmeyi başardı. Artık morali düzeliyor, çalışma şevki artıyordu. ‟Bize durmak, dinlenmek haram.„ diyerek… ‟Bu işin gecesi gündüzü yok.„ diyerek… Gücü ve imkânlarını azami derecede zorlayarak hizmete başladı. Gariban, barajzede, depremzede hemşehrilerine  hizmeti bir ibadet sayıyordu adeta… Bu aşk ve şevkle, birbuçuk yıl içinde o kıt imkânlara rağmen hiç de küçümsenmeyecek, azımsanmayacak hizmetler yaptı. İşte izlediğimiz, tanık olduğumuz, muhaliflerden öğrendiğimiz o çalışmalardan bazıları:

*Şehit Fırat Demir parkı

*17 km.lik stabilize yol.

*Araç parkına 1 cenaze nakil aracı, 1 vidanjör, 1 arazöz, 1 itfaiye aracı.

*124 adet çöp konteynırı.

*Sahil yolunun taş duvarı.

*10.000 m² lik kilitli parke döşemesi

*Türbelere, yatırlara, mesirelere piknik masaları.

*10.000 adet fidanın toprakla buluşturulması.

*Çok amaçlı, tarihî yapılı taziye evi.

Bunlar, bitirilen-tamamlanan çalışmalar. Unuttuklarımız da olabilir. Bir de proje aşamasında olanlar var. Mülkî amirler ve siyasîlerle beraber yapılması kararlaştırılanlar. İşte onlardan birkaçı:

*Mesire alanına bir restoran projesi

*Gezi teknesinin hizmete alınması

*Feribotun seferlere başlaması 

*Enerji santraline trafo merkezi 

*Samsat merkez camii projesi

*Doğalgaz çalışmaları

*Kapalı spor salonu

*Yüzme havuzu projesi

*Belediye hizmet binası ihalesi

*Küçük sanayi sitesi projesi

*Adıyaman-Samsat karayolunun yenilenme projesi

Bu ve benzeri projelerin bir an önce gerçekleşmesi için gece-gündüz koşuşturduğunu görüyor, duyuyor ve memnun oluyoruz. İnşallah bir an önce gerçekleşir.

          Ayrıca gücü ve olanakları dahilinde işsizlere iş bulma konusundaki gayretlerini de söylememiz lazım.

*İşkur kapsamında 450 civarında kişiye  istihdam imkânı

*ÇATOM vesilesiyle dönemsel olarak 200’e yakın bayana çalışma imkânı

*Tekstil fabrikasına 75 kişilik istihdam fırsatı 

          Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bunlar şu anda hatırladıklarımız. Sevgili başkanın yaptıkları elbette bunlar la sınırlı değil.  Ama, baraj altında kalan tarihî Samsat’tan günümüzdeki Samsat’a gelindiğinde (mukayese edildiğinde) hiç de azımsanacak- küçümsenecek hizmetler değil. Toparlayacak olursak, çalışkan başkanımızı kutluyor, eline-emeğine sağlık diyoruz. Kim ki barajzede, depremzede Samsat’ımız için bir çivi çakarsa, taş üstüne bir taş koyarsa Allah onlardan bin kere razı olsun. Haydi çalışkan başkanım!.. Görelim seni… Allah yar ve yardımcın olsun. Durmak yok, yola devam. Selam ve dua ile

                                                                                 

Oyu Puanı: 4 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 4 (0 Kayıtlı Üye 4 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri