Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıDR. AHMET KIYMAZCUMHURBAŞKANIMIZA AÇIK MEKTUP [ Arama ]

CUMHURBAŞKANIMIZA AÇIK MEKTUP
Başlık CUMHURBAŞKANIMIZA AÇIK MEKTUP
Tarih 08.04.2018
Gönderen Editör

 

CUMHURBAŞKANIMIZA AÇIK MEKTUP

 

Sayın Cumhurbaşkanım,

Başbakanlığınız, Cumhurbaşkanlığınız döneminde milletimize, ülkemize büyük hizmetleriniz oldu ve ülke menfaatine siyasî meziyetleriniz milletimiz tarafından bilinmektedir. Bu hizmetleriniz ve meziyetlerinizi özet halinde sıralayacak olursam:

§  Duble yollar, tüneller, hızlı trenler, Marmaray, Avrasya tüneli, Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi Köprüleri yaptınız.

§  İstanbul üçüncü havaalanı, Boğaz'da üç katlı tünel yapımını başlattınız.

§  Şehir hastaneleri kurarak ve kronik hale gelmiş sağlık sorunlarını çözdünüz; işsiz ve yoksullara "Sağlık Sigortası" getirdiniz; yeterli görülmese de ulusal / uluslararası ilâç mafyasına savaş açtınız.

§  Hastanelerde "Evde Bakım Üniteleri" kurarak yoksullar başta olmak üzere, bakıma muhtaç insanların hayır dualarını aldınız.  

§  Başörtüsünün kamuda serbestliğini sağladınız.

§  İlk ve orta öğretimde öğrencilere ücretsiz tablet, kitap dağıttınız.

§  Gecekondu ziyaretleriniz, habersiz-apansız esnaf ve aile ziyaretlerinizle "Bu insan bizden" dedirttiniz.

§  Camilerimizden ezan okumanız, şehit cenazelerinde Kur'an-ı Kerim okumanız, imam olup namaz kıldırmanız ile "Müslüman ve milletin yanında bir lider" konumu kazandınız.

§  LİDER - MİLLET bütünleşmesinde gösterdiğiniz meziyetlerinizle milletin gönlünde müstesna bir yere sahip oldunuz.

§  15 Temmuz Darbesi'nde gösterdiğiniz dirayet ve dik duruşunuz ile milletimizin bütünleşmesine vesile oldunuz.

§  Fırat ve Zeytindalı Harekâtları'nın başkomutanı olarak millî menfaatlerimizi savundunuz. Terörizmle yurt içinden ziyade, sınırlarımız dışında mücadele edilmesinin daha yararlı olacağını belgelediniz.

§  Uluslararası terör odaklarına savaş açarak milletin yüreğindeki ve beynindeki idealleri gerçekleştirme gayreti içindesiniz.

§  Nükleer santral kurmanız, savunma sanayine önem vererek savunma gücümüzü geliştirmenizle milletin gönlündeki yerinizi perçinlediniz.

§  Hiçbir siyasetçinin cesaret edemediği sorunu çözdünüz ve paramızdan altı sıfırı attınız.

§  Türk Cumhuriyetleri, Afrika, Güney Amerika ve Uzakdoğu ülkeleriyle ticarî, iktisadî ve siyasî münasebetleri geliştirdiniz.

§  Arakan ve Filistin başta olmak üzere zulme ve soykırıma uğrayan Müslim, gayri müslim bütün insanlara yardım eli uzattınız ve haklarını her türlü uluslararası platformda savundunuz.

§  "ONE MİNUTE" çıkışınızla millî duruş sergilediniz; tarihte eşine rastlanmayacak düzeyde İsrail'e ve uluslararası Siyonist Yahudi yöneticilere milletin gözüyle ve gönlüyle baktınız.

§  "Dünya BEŞ'ten büyüktür" sözünüzle insanlık tarihine damga vurdunuz; emperyalist küresel güçlerin kalbine korku saldınız.

***

Sayın Cumhurbaşkanım,

§  Geçmiş yıllarda yazı ve konferanslarımda da belirttiğim gibi teröristlerle mücadele, onların anlayacağı dilden yapılmalı idi. Zat-ı âlinizin liderliğinde özellikle son 2 yıldır, teröristlerin diliyle devletimiz cevap vermeye başladı. PKK ve türevleri, ülkemiz içinde ve sınır ötesinde yapılan operasyonlarla en etkin karşılığını aldı ve almaya devam etmektedir.

Fırat Kalkanı ve Zeytindalı Harekâtları ile terörizmle mücadelede büyük başarı kazandık ve milletçe mutlu olduk. Durulmamalı, milletimiz de ordumuz da hazırdır. MÜMBİÇ, KOBANİ, KANDİL, SİNCAR ÜZERİNE DE YÜRÜNMELİ, diye düşünüyorum.

Her zaman ifade buyurduğunuz gibi, 10 bin km. ötede bulunan Amerika'nın bölgemizde ne işi vardır? Fransa, Almanya'nın sınırlarımızın hemen ötesinde ne gibi emelleri vardır? Rusya, Tartus ve Lazkiye'de kara ve deniz üsleri kurarken, Türkiye'nin boş durması tabii ki, millî menfaatlerimize uygun değildir. Süper devlet olmuş, lâkin BÜYÜK DEVLET OLAMAMIŞ ülkeler, yanı başımızda milletimizin geleceğini tehlikeye düşürmek için haince plânlar kurarken, Türkiye'nin elini kolunu bağlamasını kimse bekleyemez. Çünkü, liderliğiniz sayesinde, "Türkiye, artık eski Türkiye değildir."

En ufak bir ricatın veya duraklamanın gelecek yıllarda ülkemize ve tüm Müslümanlara daha büyük zarar vereceği kanaatindeyim. Bu nedenle; Amerika, İsrail başta olmak üzere Batı dünyasının ülkemiz ve bölgemiz üzerindeki hain emelleri tek tek yok edilmelidir. Onun için de durmamalı; siyasî ve diplomatik temaslara daha çok önem vererek, askerî operasyonlara devam edilmelidir. GEREKİRSE, MUSUL, KERKÜK VE TELAFER'E KADAR GİDİLMELİDİR.

Fırat Kalkanı ve Zeytindalı Harekâtları'nda olduğu gibi ordumuzun, milletimizin gücü, Hükümetimizin kararlı tutumu ve Allah'ın yardımı sayesinde her türlü sorunu çözeceğimize, önümüze çıkacak bütün engelleri aşacağımıza inanıyorum.

§  15 Temmuz Darbesi'nden sonra, Emniyet ve Silâhlı Kuvvetler başta olmak üzere kamu kurumlarında binlerce FETÖ elamanlarının görevden uzaklaştırılması ülkemiz ve milletimizin geleceği açısından çok yararlı oldu. Özellikle, son 2 yılda teröristlerle mücadeledeki başarı, bunun bir belgesidir. Özellikle, belediyelerde, bürokraside teşkilâtlarda, gelecekte tehlike oluşturabilecek FETÖ yapılanmasının önüne geçilme gayretleri de takdire şayandır.

Millet diyor ki, "Biz ERDOĞAN'ı sevdik ve sevmeye devam edeceğiz. O'nun ihlas ve hizmet aşkını gördük ve O'nu sonuna kadar da destekleyeceğiz."

***

Sayın Cumhurbaşkanım,

Maalesef, "TERCİHLİ SEÇİM SİSTEMİ" ile ilgili karar alınmadı. Eğer Tercihli Seçim Sistemi gelse idi, millet en azından istemediği belediye başkan adaylarını, meclis üyelerini, vekilleri kendisi ayıklayacaktı. Millet, geçmişte olduğu gibi, istemediği adayların seçilmesini, arzu etmemektedir. Bu konunun önemini, âcizane hatırlatmak istiyorum.

Madem, Tercihli Seçim Sistemi getirilmedi, HİÇ OLMAZSA, ADAY SEÇİMLERİNE GEÇMİŞTEN ÇOK DAHA FARKLI ÖNEM VERİLMELİDİR, kanaatindeyim. Bu sadece, bendenizin kanaati değil; milletimizin temel kanaati olarak algılanmalıdır, diye düşünüyorum. Ve inanıyorum ki, bu konuda etkin kararlar alacak, milletin dileğini yerine getirecek ve seçimlere özenle tespit edilmiş liyakatlı adaylarla gideceksiniz.

***

İhlaslı oluşunuz, hatipliğiniz ve milleti ikna yeteneğinizin yüksekliği tartışılmaz düzeyde. İlçe kongrelerine dahi gidiyor ve milletle bütünleşiyorsunuz. Millet de sizin bu ihlasınıza ve hizmet aşkınıza güveniyor ve mevcut siyasîler içinde hiçbir siyasetçiye nasip olmayacak düzeyde teveccüh görüyorsunuz.

Aynı üslup ve tavırla 2019 seçimlerinde de milletin teveccühünü kazanacağınızı görüyorum. Aziz milletimizin her defasında seslendirdiği gibi, "Dik dur, eğilme; bu millet seninle." söyleminin gereğini geçmişte olduğu gibi, gelecekte de ihlasla idrak edeceğinize ve yerine getireceğinize yürekten inanıyorum.

Ve yine inanıyorum ki, arz ettiğim bu düşüncelerim, zat-ı âlinizce de bilinmekte ve gereği yapılmaktadır ve yapılacaktır. "Her nefis, ölümü tadacaktır." inancına sahip bir vatandaş olarak öyle umuyor ve öyle diliyorum.

Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye nasihatini çok iyi bildiğinizi ve uygulama gayreti içinde bulunduğunuzu da görüyorum. Şeyh Edebali'nin buyurduğu gibi, "Yükünüz ağır, işiniz çetin."

Biz, dua ediyoruz. Milletimize ve milletimizin değerlerine hizmet noktasında, Rabbimiz, yükünüzü hafifletsin, işinizi kolaylaştırsın. 

En kalbî duygularımla saygılarımı arz ederim. 

Prof. Dr. Ahmet KIYMAZ

(08.04.2018)

Oyu Puanı: 3 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 2 (0 Kayıtlı Üye 2 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri