Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA SICAKLARDAN DOLAYI BAYRAM TAPLAMASINI BAYRAM SONRASI YAPIYOR…   
SAMSAT’TA SICAKLARDAN DOLAYI BAYRAM TAPLAMASINI BAYRAM SONRASI YAPIYOR…

Samsat ilçesinde çok eski tarihlerden bu yana yaşatılan bayram taplaması aşırı sıcaklardan dolayı bayram sonrasına bırakıldı.

    

Samsat ilçesi ve köylerinde her yıl Ramazan Bayramı öncesi yapılan bayram taplaması geleneği mutlaka yaşatılmaya çalışılırken, Ramazan ayı içerisindeki aşırı sıcaklardan dolayı bayram sonrasına bırakılsa da mutlaka bu gelenek yaşatılıyor.

    

Samsat ilçesine has bir yiyecek türü olan bayram taplaması, Ramazan Bayramında soğuk ve sıcak içeceklerle birlikte ikram edilen olmazsa olmaz bir ikram türü.

    

Geçmiş yıllarda sadece evlerde hazırlanan toprak veya kiremit fırınlarda yapılan taplama, son zamanlarda pide fırınlarında da yapılmaya başlandı. Bayram sonrasına bırakılan taplama fırıncılar için bir kolaylık olurken, bayramda ikram edilememesi vatandaşların hoşuna gitmiyor.

    

Geleneksel bayram taplamasının hamuru un, yağ, susam ve çörek otundan oluşuyor. Daha sonra yine bölgede sadece Haziran ayında doğal olarak yetişen sarı renkli bir otun suyu ile renklendiriliyor. Doğal bir ortamda muhafaza edilen bu yiyecekler, bayram ve sonrasında çeşitli içecekler ile birlikte ikram ediliyor.

    

Taplama yapma işi yoğun bir emek gerektirdiğinden birkaç aile birleşerek yapıyor ve böylece sosyal yardımlaşma, kardeşlik duygusu ve bayram havası içerisinde, bir şenlik havası yaşatıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 24 Ağustos 2012 07:17, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri