Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TAKİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ARAKAN ZULMÜNÜ KINADILAR   
SAMSAT’TAKİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ARAKAN ZULMÜNÜ KINADILAR

Samsat ilçesinde faaliyetlerini sürdüren çeşitli dernekler Myanmar’da Arakan Müslümanlarının yaşadığı zülüm ve katliamları kınadılar.

 

          Belediye Dükkanları arkasındaki alanda bir araya gelen Eğitim-Bir Sen, Sahabe-Der, Memur-Sen, Diyanet-Sen, Anadolu Gençlik Dergisi, Vahdet-Der ilçe Temsilcilikleri ile Samsat Engelliler Derneği temsilcileri basın açıklaması yaptılar.

 

          Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Eğitim-Bir Sen  Samsat İlçe Temsilcisi Mustafa Tepe, bu zamanda ve bu yeryüzünde mazlum olmak için Müslüman olmanın yeterli bir gerekçe olduğunu, zalim olmak içinde ise sadece Amerika veya İsrailli olmanın gerekmediğini belirterek, bir Budist’in de zalimce katliam yapabileceğini ifade etti.

 

          İnsanlığın, insani değerler olan vicdan, merhamet ve adalet duygularını, muhakeme etmesi gerektiğini belirten Tepe, mübarek Ramazan ayının bereketini, feyzini ve rahmetini yaşadığımız bu günlerde Myanmar’da Arakan Müslümanlarının yaşadığı zülüm ve katliamların bütün dünya Müslümanlarını derinden üzdüğünü belirtti.

 

          Tepe, “Dün Çeçenistan’da, Bosna’da ve Irak’ta yaşananlar, bu gün Suriye’de Afganistan’da yaşanıyor. Yarın kim bilir hangi Müslüman coğrafyasında yaşanacaktır. Bugün Myanmar’da dini ve etnik nedenlerle geçmişi uzun yıllara dayanan, insanlık onurunu zedeleyen olaylar yaşanıyor. Son olaylarda binden fazla Müslüman’ın katledildiği, doksan binden fazla Müslüman’ın da evsiz kaldığının haberini alıyoruz.” dedi.

 

          İHH’ nın Arakan raporuna göre Müslüman kadınlara tecavüz edildiği, sokağa çıkma yasağının uygulandığı, köylerin yakıldığı, bir köyden bir köye gitmekten tutun da, yaşadığı eve kadar hemen her şey için devlete vergi vermeye zorlandığını, Müslümanların en fazla liseye kadar okuma hakkının olduğunu, devlet dairelerinde çalışamadığını ve bir iş kurmak istediğinden bir Budist’le ortak olmak zorunda olduğunu kaydeden Tepe, “Müslümanların motorlu taşıt sahibi olamadığını ve yine hiçbir vatandaşlık haklarının olmadığını, pasaport alamadıklarını biliyoruz. Tüm bunların ötesine bugün yaşama hakları bile elinden alıyor Arakan’lı Müslümanların. Bu vahşetin bir soykırım niteliği taşıması için yeterli bir nedendir.” şeklinde konuştu.

 

Tepe, “Batının iki yüzlülüğü bu vahşeti bir soykırım olduğunu kabul görmesi için dört milyon Müslüman’ın katledilmesini zorunlu kılıyor. Suriye ve Arakan’da zengin petrol rezervi ve maden yatakları olsaydı veya bu öldürülenler Müslüman olmasalardı bu vahşete müdahale gecikmezdi.” diye konuştu.

 

          Sahabe-Der tarafından Arakan Müslümanları için bir yardım kampanyası başlattığı duyurularak, yardım etmek isteyen vatandaşların dernek temsilcilerine ulaşmaları belirtildi.

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 01 Ağustos 2012 07:49, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri