Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA DİN GÖREVLİLERİNE KADIN HAKLARI ANLATILDI…   
SAMSAT’TA DİN GÖREVLİLERİNE KADIN HAKLARI ANLATILDI…

          Adıyaman’ın Samsat ilçesinde “İslam Dininde Kadın Hakları ve Kadının Statüsü” sonulu seminer düzenlendi.

 

          Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen “Eşitlikçi Bir Kültüre Doğru” projeleri kapsamında düzenlenen “İslam Dininde Kadın Hakları ve Kadının Statüsü” sonulu seminere Samsat ilçesinde görev yapan İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kuran Kursu Öğretmenleri katıldı.

 

          Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çevik, tarafından, Samsat Kaymakamlığı 80. Yıl Sosyal Tesislerinde düzenlenen seminerde, İslam’ın kadınlara geniş haklar sunduğunu belirterek, kadınlara çok değer verilmesi gerektiğini ifade etti.

 

          İslam’da kadınlar hakkında nikâh, miras, şahitlik, yaratılış özellikleri gibi sosyal ve psikolojik bilgiler ve hükümler verildiğine işaret eden Çevik, İslam’da kadının statüsünün doğru tespit edilebilmesi için ayet ve sünnet ruhunun iyi anlaşılması gerektiğini vurguladı.

 

          Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak ise Adıyaman İl Müftülüğü ve Samsat İlçe Müftülüğü işbirliği ile düzenlenen seminerde, din görevlilerine yararlı bilgiler verildiğini kaydetti.

 

          Albayrak, “İslam’da kadının durumu ve statüsü konusu verilen yanlış veya eksik bilgilerle bazen yanlış anlaşılabilmektedir. İslam kadına hak ettiği değeri vermiş ve değerli kılmıştır. Alanında değerli bir ilahiyatçı olan Mustafa Çevik’in engin fikirleri ışığında bu konunun detaylıca irdelenmesi sağlanmıştır. Oldukça yararlı bir eğitim çalışması olmuştur. İmkanlar dahilinde bu tür çalışmaları arttırmayı düşünüyoruz.” dedi.

         




Gönderen Editör, Pazartesi, 30 Temmuz 2012 06:10, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri