Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA İÇME SUYU SIKINTISI BİTİYOR…   
SAMSAT’TA İÇME SUYU SIKINTISI BİTİYOR…

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 25 yıldır devam eden içme suyu sıkıntısının sona ereceği bildirildi.

 

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Samsat ilçesine içme suyu için arıtma tesisi kurulması için çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

 

Fırat yaptığı açıklamada, İller Bankası Genel Müdürlüğü ile yapılan mutabakat neticesinde, yüzde 50 hibe olacak şekilde alınan kredi ile Atatürk Baraj Gölünden suyun alınarak arıtılması sonucunda şebekeye verilmesi çalışmalarının bitirildiğini, şu an deneme çalışmalarının sürdürüldüğünü açıkladı.

 

Mart 2011 ayında ihale sürecinin başladığını belirten Fırat, kapalı sistem arıtma tesisinin kurulduğunu, bununla birlikte eski depo ve kulede onarım çalışmalarının yapıldığını, depoların anti bakteriyel fayanslarla döşendiğini ve çevre düzenleme çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

 

            Arıtma tesisi için Belediye tarafından 11 dönümlük arazının tahsis edildiğini belirten Fırat, İller Bankasının ‘Köyler ve Belediyelerin Altyapı Projesi ve Yatırım İşlerinde Kullandırılmasına İlişkin Yönerge’ doğrultusunda işin yapıldığını ve 180 ay vade şartlarının esas alındığını kaydetti.

 

Başkan Fırat,  “Samsat ilçemiz, kurulduğu günden bu yana içme suyu sıkıntısı çekmekteydi. Belediyenin imkanlarının bu sorunu çözmeye yeterli olmamasına rağmen elimizi taşın altına koyduk ve halkımızın en doğal haklarından biri olan içme suyu sıkıntısını gidermeye karar verdik. Birçok vatandaşımız bu suyu çaresiz kalarak içmekte, bazıları ise her gün bidonlarla su taşımaktaydılar. Halkımıza temiz içme suyu kazandırmayı kendimize borç bildik ve mutlu sona yaklaştık. Şu anda tesisimiz tamamlanmış bulunmakta olup, deneme ve testler yapılmaktadır. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde şebekeye temiz su vereceğiz.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 19 Temmuz 2012 11:21, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri