Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI ÇİFTÇİLER KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ UYARILDILAR…   
SAMSATLI ÇİFTÇİLER KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ UYARILDILAR…

         Samsat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce, canlı hayvan yetiştiriciliği yapan ve hayvanlarını Trakya bölgesine sevk etmek isteyen vatandaşların belirlenen bazı kurallara uyması gerektiği konusunda uyarıldılar.

 

Samsat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Yılmaz yaptığı açıklamada, hayvanlarını kurban bayramı nedeniyle Trakya bölgesine sevk etmek isteyenlerin, bu hayvanlarını sevk edebilmek için uyması gereken bazı şartlarının olmasının yanı sıra hayvanlarının da bazı hususları taşıması gerektiğini belirtti.

 

Yılmaz, Trakya bölgesinin şap hastalığından arındırılmış bölge olduğunu bu nedenle bu bölgeye hayvan sevkinin sadece yetkilendirilmiş resmi veteriner hekimlerce yapılacağını ve Trakya’ya hayvan sevk edecek yetiştiricilerin sevk tarihinden en az dört ay öncesinden bağlı olduğu il veya ilçe müdürlüklerine müracaatta bulunması gerektiğini söyledi.

 

Trakya’ya sevk edilecek hayvanların doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş olması ya da müracaat tarihinden en az üç ay öncesinden itibaren işletmede bulunmaları gerektiğini kaydeden İlçe Müdürü Yılmaz, hayvanların sevkinin yapılacağı işletmenin 10 km. çevresinde en az üç aydır şap hastalığının görülmemiş olması şartının arandığını ifade etti.

         

Yılmaz şunları söyledi;

 

“Sevk edilecek hayvanlar sevk tarihinden önceki otuz gün süreyle karantina altında tutulacaktır. Karantina işleminin tüm sorumlulukları yetiştiriciye ait olup, bu süre içerisinde bütün hayvanlar şap hastalığı etkeni yönünden teste tabi tutulacaklardır. Test sonucunda şap hastalığının etkeni tespit edilen hayvanların sevkine izin verilmeyecektir. Bayram öncesi bu bölgeye hayvan sevk etmek isteyen çiftçilerimizin belirlenen kurallara titizlikle uymalıdırlar.”

         




Gönderen Editör, Çarşamba, 18 Temmuz 2012 11:12, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri