Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA TARIM İLAÇLARI KONULU TOPLANTI DÜZENLENDİ…   
SAMSAT’TA TARIM İLAÇLARI KONULU TOPLANTI DÜZENLENDİ…

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde tarım ilaçlarının insan sağlığı üzerindeki etkileri ve korunma yollarının anlatıldığı toplantı düzenlendi.

 

          Kaymakamlık Cumhuriyet Konferans Salonundaki toplantıya Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mahmut Atalay’ın yanı sıra Samsat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü çalışanları ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

 

          Görsel sunumlar eşliğinde yapılan toplantıda Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Elvan Türkol, tarım ilaçlarının sağlık üzerine etkileri ve korunma yollarını anlattı.

 

          Türkol yaptığı konuşmasında, çıplak elle tarım ilaçlarına dokunulmaması ve bitki koruma ürünü uygulama belgesi olmayanların ilaçlama yapmaması gerektiğini vurguladı.

 

          Ziraat Mühendisi İmam Maçça ise tarım ilaçlarının imha ve depolanmasında dikkat edilecek hususları anlattı.

 

          Kırım-kongo kanamalı ateşi ve kene ile mücadele konusunu ise Halk Sağlığı Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Hemşiresi Songül Akın anlattı.

 

          Toplantı ile ilgili olarak bir açıklama yapan Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mahmut Atalay, tarım ilaçlarının doğru kullanılmaması durumunda halk sağlığına da olumsuz etkileri olduğunu kaydetti.

 

          Atalay, “Tarım ilaçları zamanında ve uzmanlarca belirtilen dozda kullanılmalıdır. Hatalı ilaç kullanımı insanın hayatına mal olacak sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle, bakanlıkça bilinçsiz tarım ilacının kullanımına idari para cezası uygulaması getirmiştir. İlaçlama veya diğer konularda bilimsel ve modern teknikler kullanmalıyız. İl ve İlçe Müdürlüklerinden her an teknik bilgi almak mümkündür.” dedi.

 

          Keneden bulaşan kırım-kongo kanamalı ateşi belirtisi görülmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini ifade eden Atalay, bağ, bahçe, tarla ve orman gibi riskli alanlara gidilirken açık renkli elbiselerin tercih edilmesi, kapalı kıyafetler seçilmesi ve pantolon paçalarının çorap içine sokulması gerektiğini söyledi.

 

          Atalay, uzmanları anlattıkları şekilde kenenin çıkarılmasından sonra 10 gün içerisinde halsizlik, iştahsızlık, ateş, vücut ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishal şikayetlerinden her hangi birinin görülmesi durumunda zaman kaybedilmeden en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi gerektiğini belirtti. 

         




Gönderen Editör, Salı, 03 Temmuz 2012 13:17, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri