Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLILAR DERNEĞİ HIZLA GÜÇLENİYOR…   
SAMSATLILAR DERNEĞİ HIZLA GÜÇLENİYOR…

Adıyaman il merkezinde bulunan Samsatlılar Derneği üyeleri Adıyaman Öğretmenevi Abdulgafur Büyükfırat Toplantı Salonunda bir araya gelerek, bazı kararlar aldılar.

           

Resmi kuruluş çalışmalarını tamamlayan Samsatlılar Derneği’nin ikinci toplantısını İlköğretim Müfettişi Necmettin Işık yönetti.

           

Işık yaptığı açıklamada dernek faaliyetleri, kuruluş çalışmalarında gelinen son nokta ve önümüzdeki süreçte yapılması düşünülen hizmetler hakkında bilgiler verdi.

           

Derneğin resmen açıldığını ve kurucu başkan ile yönetim kurulunun görevde olduğunu belirten Işık, dernek binası olarak yer kiralandığını, bazı demirbaş ve malzemelerin temin edildiğini ve tabelasının asıldığını ifade etti.

           

Toplantıda söz alan Dernek Başkanı Fahrettin Çelik, yıllardır ihmal edilmiş, nüfusu az olduğu için yeterince hizmet alamamış ve baraj dolayısıyla mağdur edilmiş Samsatlıları hak ettikleri noktaya taşıma azminde olduklarını söyledi.

           

Çelik konuşmasında, “Çeyrek asır önce Atatürk Baraj Gölü nedeniyle Samsatlılar zorunlu olarak yurtlarından göç etmiş, halk bir birinden uzaklaştırılmış, taşınmaz varlıklarının yanında kültürlerinden ve değerlerinden koparılmışlardır. Barajdan dolayı alınan istimlâk bedellerini bazı vatandaşlarımız değerlendirmişse de çoğunlukla değerlendirememişlerdir. Adıyaman’ın kenar mahallelerine yerleşen vatandaşlarımızın sağlıklı bir eğitim alamadıkları ve iyi bir sosyal yaşantı sürdüremediklerini görüyoruz. Bu durum ise beraberinde birçok sorunları getirmiştir.” dedi.

           

İyi ve güçlü bir derneğin kurulması yıllardır sıkıntı içerisinde ve bir birinden kopuk yaşayan, ancak taziyelerde bir araya gelebilen Samsatlılar için çok yararlı sonuçlar doğuracağını belirten Çelik, derneğin hiçbir ayrım yapmaksızın bütün Samsatlılara açık olduğunu kaydetti.

           

Çelik, “Sadece Adıyaman merkezde 40 bin civarında Samsatlının yaşadığı bilinmektedir. Bu kadar yüksek bir nüfusa rağmen hak ettikleri değeri görmemektedirler. Dernek olarak bu vatandaşlarımızın birlikteliğini sağlamaya çalışacak ve onların daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmelerine katkı sunacağız. Bizim için Samsatlı olmak bir onurdur. Samsat ve Samsatlılara hizmet etmeyi ibadet sayıyoruz.” şeklinde konuştu.

           

Daha sonra katılımcılara söz hakkı verilerek, üyelerin düşüncelerini ifade etmeleri sağlandı. Söz alan üyeler derneğin gerekliliğine vurgu yaparak, bundan sonraki süreçte Adıyaman, Samsat veya başka yerlerde ikamet eden Samsatlıların huzur ve refahı için projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirttiler.




Gönderen Editör, Pazar, 24 Haziran 2012 18:31, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri