Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSamsat’taki Sahabe Kabri Dünyaya Tanıtılacak…   
Samsat’taki Sahabe Kabri Dünyaya Tanıtılacak…

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan bin Muattal kabrinin dünyaya tanıtılması için çalışma başlatıldı.

 

            Samsat Kaymakamı Recai Karal yaptığı açıklamada Sahabe’nin tanıtımı için dört dilde açıklayıcı bilgilerin yer aldığı katalog ve tanıtım DVD hazırlandığını ifade etti.

 

            Karal, Sahabe Safvan bin Muattal Türbesinin Adıyaman ili Samsat ilçesine yaklaşık 10 km mesafede, Taşkuyu ve Çiçek Köyleri arasındaki yüksek bir tepede yer aldığını ve burada oldukça kapsamlı bir proje çalışması başlatıldığını belirtti.

 

            Kaymakam Karal, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ A.Ş tarafından hazırlanan projenin yürütülmesi çalışmaları devam ederken, Samsat Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü tarafından yürütülen ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından finanse edilen ‘İnanç Turizmi-2’ projesi ile de tanıtım çalışmaları yürütülmektedir.” dedi.

 

            Yapılan katalog ve DVD’lerin ülke geneli ve yurt dışında belirlenen adreslere postalanacağını belirten Karal, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce olarak hazırlanan kataloglarla inanç turizminin gelişmesine katkı sağlayacağını ve her yıl Adıyaman’a binlerce yerli ve yabancı turistin geleceğini ifade etti.

 

            Proje kapsamında belli noktalara tanıtım ve yönlendirme levhalarının yerleştirileceğini ve havaalanı, tren istasyonları, otogar ve benzeri yerlere bırakılmak üzere broşürler hazırlandığını belirten Kaymakam Karal, bu tanıtım çalışmaları ile vatandaşlarımızın külliye projesine daha çok katkı sunmasına da vesile olacağını belirtti.

 

Karal şunları söyledi;

 

“Hepimizin tek bir amacı var. Vatandaşlarımızın rahat bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirmeleri ve ülkemizin bu değerlerden daha fazla istifade etmelerini sağlamak en büyük amacımızdır. Bunun içinde en güzel bir şekilde tanıtım faaliyetlerimizi sürdürmek ve Kaymakamlığımızın girişimleri ile KİPTAŞ tarafından hazırlanan projenin hayata geçirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. İKA kapsamında yürütülen İnanç Turizmi kapsamında hazırlanan ve dört dilde açıklamaların yer aldığı katalog ve DVD ile bu amacımızı gerçekleştirme gayretindeyiz. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

 

 

 

Kaymakam Karal, proje kapsamında tanıtıcı faaliyetlere devam edileceğini, gerek duyulması halinde projeyi tamamlamaya yönelik ek projelerin yapılacağını sözlerine ekledi.     

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 21 Haziran 2012 08:28, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri