Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLEREğitim-Bir-Sen Samsat İlçe Temsilcisi Mustafa Tepe: “Memura Reva Görülen Maaş Zammı Komiktir”   
Eğitim-Bir-Sen Samsat İlçe Temsilcisi Mustafa Tepe: “Memura Reva Görülen Maaş Zammı Komiktir”

Samsat Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi Mustafa Tepe, 2012 yılı ve 2013 yılı için belirlenen maaş zammının beklentilerin çok altında olduğunu belirterek bu artışın komik olduğunu söyledi.

 

            Tepe yaptığı basın açıklamasında, kamu görevlileri toplu sözleşme görüşmelerinde, kritik bir noktaya gelindiğini, Kamu İşveren Heyetinin, hizmet kollarına ilişkin görüşmelerde takındığı “benim dediğim olur” dayatmasını, genel toplu sözleşme görüşmelerinde de sürdürdüğünü belirtti.

 

Hükümetin, “ekonomik büyümede dünya ikincisi, Avrupa birincisi olduk” ve “ekonomik gelişmede Avrupa’ya örnek ülke durumundayız” iddiasının arkasında durması ve bu paralelde çalışanına artış belirlemesi gerektiğini kaydeden Tepe, Kamu İşveren Heyeti aracılığıyla kamu görevlilerine önerilen 2012 yılı için %3+%3, 2013 yılı için %2+%3 zam teklifinin şaşırtıcı olduğunu ifade etti.

 

Tepe, “Bu artış Türkiye’nin ekonomik gerçeklerini yansıtmamaktadır. Hedeflenen enflasyonun dikkate aldığını iddia ediyor. Biz biliyoruz ki, son yıllarda hükümetin enflasyon hedefi ile gerçekleşen enflasyon rakamları arasında yüzde 100’lere varan farklar oluşmaktadır. Bunların dikkate alınması gerekir. 2011 yılında yüzde 5.5 hedeflenen enflasyon, yıl sonunda yüzde 10.5 olarak gerçekleşmiştir. Bu gerçek niye göz ardı ediliyor.” dedi.   

 

666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ortaya çıkardığı adaletsizliği ve mağduriyeti giderecek yeterli ve gerekli oranın da uzağında kalındığını ifade eden Tepe, Hükümetten, en düşük memur maaşı ile en yüksek memur maaşı arasındaki makası açan bu hatayı düzeltmesini istediklerini kaydetti.

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 16 May 2012 08:32, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri