Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSahabe’de Kutlu Doğum Haftası Kutlandı…   
Sahabe’de Kutlu Doğum Haftası Kutlandı…

          Adıyaman'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında binlerce kişi Samsat ilçesindeki Sahabe Safvan Muattal kabrine akın etti.

 

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla çok sayıda kişi Sahabe Safvan b. Muattal Türbesi'ni ziyaret ederek dua ederken, yoğun ilgi nedeniyle türbe yolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

 

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, defalarca hacca gittiğini ve kalabalığı görünce gözlerinin yaşardığını belirterek, kalabalığın Arafat'ı anımsattığını söyledi. Öztürkçü, Sahabe’de Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin yapılmasının programa ayrı bir özellik, ayrı bir tat kattığını ifade etti.

 

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan b. Muattal kabrinde, sunuculuğunu Reha Yeprem'in yaptığı Adıyaman İl Müftülüğü ve Samsat İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen kutlama programı Mısırlı Kari, Hafız Hani Hasan Ahmed Radwan tarafından okunan Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Programda Samsat Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Mazhar Bilgin birer konuşma yaptılar.

 

Programda bir konuşma yapan Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, bu kalabalığı görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek Hazreti Muhammed'in kutlu doğumunu bu program ile başladıklarını, ay sonuna kadar programların coşkulu bir şekilde devam edeceğini söyledi.

 

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise Peygamber efendimizin barış ve kardeşliğe o dönemden itibaren önem verdiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

 

"Ülkemizde 1989 yılından beri kutlanan kutlu doğum haftası vatandaşlarımız arasında birlik beraberlik sevgi kardeşlik yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlenmesine vesile olmaktadır. Kutlu doğum haftası denildiğinde Hasreti peygamberi anlamak akla gelir. O bizler için adeta yaşayan rahmet ve sevgi peygamberidir. İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son peygamberdir. O'nun doğduğu gece insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı bir gecedir. O gecenin sabahı feyizli bir sabahtır. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştır. Sevgili peygamberimizin gönderilişi yüce Allah'ın biz insanlara en büyük nimetlerinden biridir. Peygamber efendimizin doğumu sıradan bir doğum değildir. Bu kutlu doğum dünyada bir çok şeyin gelişip değişmesine neden olmuştur."

 

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'da Hazreti Muhammed'in doğumunun aşkını bir kez daha yaşadıklarını belirterek, "İçimizi yaktığı anları yaşıyoruz yine. Çağlar aşan bu sevgiyi içinde hisseden müminlere selam olsun." diye konuştu.

 

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Mazhar Bilgin İslam'da kardeşlik konulu konferans vererek, yürütülen sahabe külliyesi projesi hakkında bilgiler verdi ve vatandaşlardan bu konuda destek istedi. Bilgin, Sahabe’nin bütün İslam alemine ait olduğuna vurgu yaparak birilerinin sadece bizimdir gibi bir düşüncesinin yanlış olacağını kaydetti.

 

Programa emeği geçenlere Türkiye Diyanet Vakfı tarafından plaket verilmesinin ardından Makedonya, Türkmenistan, Uganda ve Pakistan'dan gelen Türk Okulları öğrencilerinin ezgi ve ilahileri ile devam etti.

 

Ünlü ses sanatçısı Ömer Karaoğlu’nun okuduğu ilahilerle vatandaşlar adeta coştu. Karaoğlu bir birinden güzel ilahiler seslendirince vatandaşlar kendisine eşlik etti ve bu anı görüntülemek için makine ve cep telefonlarına sarıldılar.

 

 Programda inşa edilecek külliye için yardım sandıkları kuruldu. Kaybolan çocuklar için masa ve anons sistemi oluşturuldu. Vatandaşlara yemek ve içecek ikramlarında bulunuldu. Adıyaman ve Samsat Belediyesi görevlileri temizlik hizmeti sundular. Kızılay tarafından çadırlar kurularak kan bağışları kabul edildi. Güvenlik güçleri trafik ve asayiş hizmetleri sundular. Çeşitli dernek ve kuruluşlar kermesler düzenledi ve esnaflar satışlar yaptılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cumartesi, 14 Nisan 2012 20:31, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri