Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERFahrettin ÇELİK & “Samsat’ta Bir Gül - Safvan b. Muattal (r.a)”   
Fahrettin ÇELİK & “Samsat’ta Bir Gül - Safvan b. Muattal (r.a)”

           Gazeteci –Yazar Kerim Baydak, Müftü Yavuz Karabayır ve Gazeteci-Yazar Fahrettin Çelik’in ortak eseri olan Samsat’ta Bir Gül (Sahabe Safvan b. Muattal) isimli kitabını yazdı.

           

            Baydak köşe yazısında, Yazar Fahrettin Çelik ile olan 30 yıllık arkadaşlığını, gazetecilik hayatını ve yakında imza günü yapılacak olan kitabı hakkında bilgilere yer verdi.

 

            Kerim Baydak’ın köşe yazısını aynen yayınlıyoruz;

           

 

Fahrettin ÇELİK & “Samsat’ta Bir Gül - Safvan b. Muattal (r.a)”

 

07 Nisan 2012 Cumartesi

 

Tanışıklığımız yıllar öncesine dayanıyordu. 30 yıla yakın olan dostluğumuz, ara ara kesintiye uğrasa da “dağ dağa kavuşmaz; ama insan insana kavuşur” kabilinden kader bizi tekrar aynı kulvarda, aynı çizgide ilerlerken, aynı idealler ve olaylara aynı bakış açısı paralelinde devam etti.

 

Toy gençlik, askerlik, evlilik, iş güç, aile geçimi nafaka derdi derken, herkes gibi biz de doğal olarak hayatımızı idame ettirme gayretinde olduk.

 

Konu edebiyat olunca, konu yazı yazma olunca, illaki bir araya geliyorsun. İşte öyle bir zaman olan “İnsanca yaşama bilinci” adlı kitabının imza gününde, yıllara sâri olacak dostluk, arkadaşlık ve duygudaşlık tekrar canlanmaya başladı.

 

Tabi kî Fahrettin ÇELİK kardeşimden bahsediyorum. Kardeşim diyorum, yaşça benden küçük olabilir; ama dostluk, arkadaşlık, memleket ve toplum için yüreği kıpır kıpır olan, kocaman kalbe sahip bir insan. Olumlu birçok çalışma için kafa yoran, endişelenen, çözüm arayışlarına yönelen bir kişiliğe sahip. Bunu da insanın yaşaması için gerekli olan ve sosyal yaşam kalitesini yükselten bilinçsel yaklaşımlarla ele aldığı kavramlarla yorumlamaya çalıştığı ilk kitabında; kendince güzel ve farklı tahlillerle  “İnsanca yaşama bilinci” adlı eserinde açıklıyordu.

 

Fahrettin’in bunları yazana kadar birçok olumlu merhaleden geçtiğini biliyorum. LUKİANOS gibi bilim-kurgu alanında tarihi bir kişiliğe sahip olduğu Samsat’ta, yaşıyor olmasının yazınsal anlamda katkısı elbette olacaktı.

 

Fahrettin ÇELİK’in çok hareketli bir gençlik yaşadığını biliyorum. Zamanla durulanan kişiliğinin yanı sıra, gazetecilik-yazarlık hayatına girmiş olması da ona farklı bir özellik ve güzellik kazandırdığı kanaatindeyim. Sabah gazetesi, Türk Haber Ajansı Muhabirliği, Yerel Gazetelerde Muhabirlik, Haber Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, köşe yazarlığı derken, tamamen süreli ve süresiz yayınlardaki mecrada pişerek tecrübe kazandığı görülüyor.

 

Edindiği, bilgi birikim ve tecrübeleri; Olay Gazetesi Genel Koordinatörlüğü, GAP Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü, GAP Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği yanı sıra AA. Yurt Muhabirliği görevlerini üstlenmesine vesile olmuştur.

 

ÇELİK, son olarak da, “Samsat’ta bir gül Safvan b. Muattal (r.a)” adlı, sahih delillerle kabir yeri kesin olarak tespit edilen iki sahabeden biri olan Safvan b. Muattal  (r.a) Hazretlerinin kitabının tekrar yayınlanmasına vesile olarak, Kutlu Doğum Haftasının yaklaştığı şu günlerde güzel bir çalışmaya imza atmış görünüyor

 

2005-2006 yılları arasında Adıyaman-Samsat ilçe Müftülüğü görevini ifa eden Müftü Yavuz KARABAYIR, Samsat’tayken kaleme almış olduğu “Samsat’ta bir gül Safvan b. Muattal (r.a)  ” adlı kitabını yayınladı. Fahrettin ÇELİK,  Müftü Yavuz KARABAYIR ‘ın Sahabe Safvan b. Muattal (r.a)’ı bütün yönleriyle ele aldığı bu eseri; gerek yazınsal, gerekse resimlerle katkıda bulunarak, özüne dokunmadan güncelleyerek tekrar okuyucularının istifadesine sunmuştur.

 

İslâm kültüründe büyük bir öneme sahip Sahabe’nin, ilimiz, ülkemiz ve tüm dünyada tanınması için yapılan çalışmalar kapsamında yayınlanmış olan “Samsat’ta bir gül Safvan b. Muattal (r.a)  ” kitabı da önemli bir boşluğu dolduracaktır kuşkusuz.

 

Mahir ALAN yönetimindeki Enzim Ajans tarafından Enzim kitap serisi olarak çıkartılan “Samsat’ta bir gül Safvan b. Muattal (r.a)” kitabı; 70 sayfadan ibaret olup, önceki baskısından farklı olarak, kuşe resimlerle daha zenginleştirilmiş güzel bir ürün olarak gözlere ve gönüllere hitap eden özellikte olmuş.

 

İnanç turizmi kapsamında her yıl 50.000 binlerle ifade edilen katılımcının ziyarette bulunduğu Safvan b. Muattal’ın  (r.a)  medfun bulunduğu sahabe türbesi ve mevkiinin daha iyi anlaşılması ve tanınması amacına yönelik hizmetlerine bu eserinde katkısı olacağından şüphemiz yoktur.

 

Peygamber Efendimizin yıldız diye tabir ettiği Sahabe’yi, tanımak, tanıtmak ve anlaşılmasını sağlamak amacıyla herkes üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bu bağlamda gazeteci yazar kardeşimiz, üzerine düşeni yapmış olup, bu kitabın tekrar güncelleyerek yayınlanmasını sağlamıştır. Bize düşen de Sahabe’nin tanıtımında önemli bir yeri olacak olan “Samsat’ta bir gül Safvan b. Muattal (r.a)” kitabının tanıtımı yapılacak olan imza gününde kendisini yalnız bırakmamak ve bir kitap alarak kitaplığımız da bulundurmak olacaktır.

 

Fahrettin ÇELİK’in Turgut Reis Mahallesinde Adıyaman Defterdarlığı Kuzey-Batı’sındaki ENZİM AJANS’ta 12.04.2012 tarihinde saat 16.00’da yapılacak olan imza gününe katılarak üzerime düşeni yapacağım. Sizlerin de katılmanızı bekliyorum. Görüşmek dileğiyle…

 

Teşekkürler Yavuz KARABAYIR, teşekkürler Fahrettin ÇELİK, teşekkürler Enzim Ajans, teşekkürler her türlü emeği geçenler…




Gönderen Editör, Cumartesi, 07 Nisan 2012 19:37, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri