Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSamsat’ta Bayanlar Eğlenerek Öğreniyor…   
Samsat’ta Bayanlar Eğlenerek Öğreniyor…

          GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen “Eğlenerek Öğrenelim” isimli projenin açılışı yapıldı.

 

            Projenin temel amaçlarının; Kırsal alanda yaşayan kadınların güncel hayattan ve günlük değişimlerden haberdar olmalarını sağlamak,  proje kapsamında, kadınların daha çok bir araya gelmelerini sağlamak, çağımızın bir sorunu olan bireyselliği kırıp birliktelik kavramını aşılamak, kadını ekonomik anlamda iş sahasında bilgi ve beceri sahibi yapmak, kadınların grup içerisinde etkileşim yoluyla sosyalleşmesini sağlamak, kadınlara birlikte iş yapma, beceri ve alışkanlığını kazandırmak, yoksul ailelerin çocuklarının oyun araç ve gereçlerine kavuşmasını sağlamak ve kadınlar arası sosyal ve kültürel farklılıkları en aza indirmek olduğu açıklandı.

 

            Samsat Kaymakamı Recai Karal’ın eşi Fatma Karal yaptığı açılış konuşmasında, her hafta değişik bir köye gidilerek eğitim çalışmalarının yapıldığını, bu program kapsamında, Samsat Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı tarafından “İnsan Hakları uygulamaları” konusunda bilgiler verildiğini belirtti.

 

            Karal, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü elemanları tarafından “Kadının iş sahasında ara eleman ve dolaylı iş istihdamını arttırıcı mevzuatlar” konusunda bilgiler verildiğini ve eğitimler sonrasında, kadınlar arası yemek yarışması yapılacağı ve eğitim sertifikası verileceğini kaydetti.

 

Karal, “İlçe Müftülüğünde görevli Vaizeler tarafından, dini, ahlaki ve temizlikle ilgili bilgiler verilmekte, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı elemanları tarafından, aile planlaması, hastalıkların ana kaynakları, hijyen ve sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirilmekte, İlçe Emniyet Amirliğinde görevli bayan polis memuru tarafından kanunlar, mevzuatlar, kadın hakları ve kadına şiddetin önlenmesi konusunda bilgilendirilmektedir. Bunların dışında köy gezilerimizde bayanların çevreye olan ilgilerini arttırmak ve konuya dikkat çekmek için Tema Vakfı Başkanlığı tarafından, kırsal kesimde ve hayatın her alanında ağaç ve çevre faktörünün önemiyle ilgili bilgiler sunulmakta, gönüllü bayan eğitmenler tarafından okul, aile ve öğrenci arasındaki iletişimin sağlanması konusu anlatılmakta, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı elemanları tarafından ise yardım ve yardımlaşmanın önemi anlatılmaktadır.” dedi.

 

            Açılışta Yarımbağ Köyünde yaşayan bayanlar için Vaize Fatma Albayrak, Polis memuru Nevin Ergenekon ve TEMA Vakfı Temsilcisi Fahrettin Çelik’in birer sunum yapmaları ile program sona erdi.

 

Koni ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı Recai Karal, bu projeden farklı statüdeki bayanların aynı fiziki şartlarda bir araya gelerek grup içerisinde sosyalleşmesi, günlük hayatta kendisine gerekli olan bilgi ve becerilerini arttırmaları gibi sonuçlar beklendiğini belirtti.

 

Programa, Samsat Kaymakamı Recai Karal ve GAP Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz’ün yanı sıra, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’ın eşi Ayşe Işıl Sodan ile İl Jandarma Komutanı, Adıyaman Üniversitesi Rektörü, İl Emniyet Müdürü, Mit Müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve İl Müftüsü eşleri ile Samsat ilçesi ve Yarımbağ köyünden birçok bayan katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 30 Mart 2012 12:31, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri