Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSamsat’ta Lise Öğrencilerine Grip Anlatıldı…   
Samsat’ta Lise Öğrencilerine Grip Anlatıldı…

Samsat Sağlık Grup Başkanlığı Elemanları tarafından Samsat Lisesi öğrencilerine “Gribal Enfeksiyonlar” konusunda bilgiler verildi.

 

            Cumhuriyet Konferans Salonu’nda Hemşire Selma Demirci ve Ebe Nergiz Çelik tarafından veriler eğitimde gribin belirtileri, bulaşma yolları, antibiyotik kullanımı ve tedavi yöntemleri, gripten korunma yolları, grip aşısı, hastalığın başkalarına bulaşmaması için dikkat edilecek hususlar, gripten korunmak için hijyen ve beslenmenin önemi gibi konular anlatıldı.

 

            Samsat Sağlık Grup Başkanı Dr. Yunus Emre Türemiş yaptığı açıklamada; “Solunum yoluyla insan vücuduna girerek salgınlara neden olan gribin toplumun büyük bir bölümünü etkileyen önemli bir sağlık sorunudur. Grip de nezle gibi, hasta kişilerin bulunduğu ortamlarda, hapşırma ve öksürme yoluyla ve virüs bulaşmış ellerle temas sonrasında kolaylıkla bulaşır. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz, bol sıvı almamız, düzenli ve aşırıya kaçmayan fiziksel egzersizler ve beslenmemize dikkat etmemiz hastalığı yenmemize yardımcı olur.” dedi.

 

            Türemiş, hastalıktan önce korunma yollarının anlatılmasının yararlı olacağını belirterek, eğitim çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 12 Mart 2012 07:38, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri