Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSamsat’taki STK’larından Ortak Kınama Bildirisi…   
Samsat’taki STK’larından Ortak Kınama Bildirisi…

Samsat ilçesindeki sivil toplum kuruluşları ortak basın açıklaması yaparak, Suriye deki olayları ve Afganistan’daki NATO üssünde Kuran-ı Kerim yakılmasıyla ilgili ortak bir basın açıklaması yaptılar.

 

Samsat Sulama Birliği toplantı salonunda yapılan ortak basında Anadolu Gençlik Dergisi Samsat Temsilcisi Hamza Özer, Samsat Engeliler Derneği Başkanı Ziya Eşkara, Samsat Sahabe-Der Başkanı Haşim Uçar, Vahdet-Der Samsat Temsilcisi Necmeddin Ertürk, Diyanet-Sen Samsat Temsilcisi Cemal Tanyıldız ve Eğitim Bir-Sen Samsat Temsilcisi Mustafa Tepe katıldılar.

 

Samsat Sahabe-Der Başkanı Haşim Uçar'ın okuduğu basın açıklamasında Afganistan’daki Bagram NATO üssünde ABD askerleri tarafından Kur’an-ı Kerim ve bazı materyallerin yakılmasını ve Suriye’deki insanlık tarihinin en büyük katliamlarından biri olan Esad güçlerinin katliamında bebek ve sivil halk ayrımı yapılmadan katledilmesini kınadıklarını söyledi.

 

Uçar, “Sözde barış tesis etme adına Afganistan’da bulunan ABD askerlerinin Kur’an-ı Kerim yakması olayı tüm dünya Müslümanları tarafından infialle karşılandığı gibi bizleri de son derece rahatsız etmiştir. O insanların inançları ve mukaddes kitaplarıyla alay etmenin, yakmanın barışa bir katkı sunmayacağı akıl sahibi herkesin bildiği açık bir gerçektir. Tesis etmeyi iddia ettikleri barışla ilgileri olmayan, gittikleri her ülkede kan ve gözyaşının eksik olmadığı ABD’nin, gerçek niyetinin ortaya çıkması açısından bu olayı önemsiyoruz. İnançlara saygı gündeme geldiğinde mangalda kül bırakmayan ABD’nin bu menfur olayı gerçekleştirenlere en ağır cezayı vermesi gerekmektedir.”

 

Dünya devletlerinin artık Suriye’de yaşanan insanlık dışı olayları durdurmak için harekete geçmesi gerektiğini belirten Uçar, Edat yönetimini nefret ve şiddetle kınadıklarını belirtti.

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 12 Mart 2012 07:35, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri