Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSamsatlı Bayanlar Kadın Kanserleri Konusunda Bilgilendirildi…   
Samsatlı Bayanlar Kadın Kanserleri Konusunda Bilgilendirildi…

          Samsat ilçesi Halk Eğitim Merkezi (HEM) bünyesinde açılan kursların usta öğretici ve kursiyerleri “Kadın Kanserleri” konusunda bilgilendirildiler.

 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Sağlık Grup Başkanı Dr. Yunus Emre Türemiş, kanserin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de öneminin gittikçe arttığını ve önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini ifade ederek, özellikle 30 yaş üstü bayanlarda bu sorunun daha yaygın olarak görüldüğünü belirtti.

 

Hemşire Selma Demirci tarafından bayanların bilgilendirildiğini ve konu ile ilgili broşürler dağıtıldığını ifade eden Türemiş, vatandaşların bilinçlendirilmesi ve erken teşhis ile bu hastalıktan kurtulma imkanının bulunduğunu söyledi.

 

Dr. Türemiş, “Personelimiz tarafından meme, rahim ağzı ve kalın barsak kanserleri ve erken teşhis yöntemleri konusunda bilgiler verildi. Kanser ne yazık ki, her yıl tüm dünyada 10 milyon kişiyi etkilemektedir. 2030’lu yıllarda ölüm nedenleri arasında kanserin ilk sırayı alacağı düşünülmektedir. Bu nedenle bu konu üzerinde hassasiyetle durulmalı ve gerekli önlemlerin alınması kaçınılmazdır. Eğitim çalışmalarımız ile kansere karşı farkındalığın artırılması, böylece ölüm oranlarının azaltılmasını amaçlamaktayız.” şeklinde konuştu.

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 01 Mart 2012 09:24, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri