Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT BELEDİYE BAŞKANI FIRAT; “BU YAZ SAMSAT İLÇEMİZ TEMİZ İÇME SUYUNA KAVUŞACAK”   
SAMSAT BELEDİYE BAŞKANI FIRAT; “BU YAZ SAMSAT İLÇEMİZ TEMİZ İÇME SUYUNA KAVUŞACAK”

Samsat İlçe Belediye Başkanı Yusuf Fırat, ilçeye içme suyu için arıtma tesisi kurulması çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü ve önümüzdeki yaz mevsiminde vatandaşların temiz su içebileceklerini söyledi.

 

Fırat yaptığı açıklamada, Samsat ilçesini arıtılmış, temiz suya kavuşturulmasının hayal olmaktan çıktığını belirterek, çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığını kaydetti.

 

Samsat ilçesinin yeni yerleşim birimine taşınmasından bu yana, geçen 25 senelik su sıkıntısının sona erdireceklerini belirten Fırat, Atatürk Baraj gölünden suyun alınarak arıtılması sonucunda şebekeye verilmesi çalışması için yaptıkları projenin 1 milyon 800 bin liraya mal olacağını, bu maliyetin yüzde 50’lik kısmının Belediye bütçesinden, diğer yüzde 50’lik kısmının ise İller Bankası Genel Müdürlüğünce hibe şeklinde karşılanacağını ifade etti.

 

Başkan Fırat, kapalı sistem arıtma tesisinin 11 dönümlük arazi üzerine kurulduğunu, bu güne kadar üç adet pompanın alındığını, elektrik trafosu ve tesisatın çekildiğini, ana binanın bitim aşamasına geldiğini ve suyu şebekeye veren eski deponun kısmen yenilendiğini, kısmen de onarıldığını açıkladı.

 

Fırat şunları söyledi; “Samsat için en öncelikli ve hayati ihtiyaç temiz içme suyudur. İlçemizi temiz içme suyuna kavuşturunca rahat uyuyabileceğiz. Bunun için var gücümüzle çalışıyor ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Umut ediyorum ki, önümüzdeki birkaç ay içinde şebekelere temiz içme suyunu verebileceğiz. Bu projemizde bizlere yardımlarını esirgemeyen gerek İller Bankası yetkilileri, gerekse de diğer emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 22 Şubat 2012 12:01, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri