Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSahabe Projesi İçin Start Verildi   
Sahabe Projesi İçin Start Verildi

           Samsat ilçesinde bulunan Hz. Safvan bin muattal türbesi ve cami külliyesi ile çevre düzenleme projesi'nin hayata geçirilmesi için düğmeye basıldı.

 

Projenin başlanmasına, Ak parti Adıyaman milletvekili Dr Muhammed Murtaza Yetiş ve beraberindekilerin, Diyanet İşleri başkanıyla yaptıkları toplantıda karar verildi.

 

“Adıyaman’da toprağın altıda üstü de bereketlidir. Ama Adıyaman’da toprağın altı daha da bereketlidir” Bu sözleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman’ı ziyaret ettiğinde söylemişti. Başbakanın bu sözlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KİPTAŞ harekete geçti. KİPTAŞ, kabirlerinin yeri belgelerle kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan, Safvan Bin Muattal hazretlerinin kabrinin olduğu yere dev bir külliye yapmak için proje hazırladı.

 

KİPTAŞ’ın hazırladığı ve 30 milyon TL’ye tamamlanması hesaplanan "Hz. Safvan Bin Muattal Türbesi ve Cami Külliyesi ile Çevre Düzenleme Projesi" nin hayata geçirilmesi için önceki gün düğmeye basıldı.

 

AK Parti Milletvekili Dr. Muhammed Murtaza Yetiş, AK Parti Teşkilat Başkan yardımcısı Mahmut Göksu ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve ekibi Samsat’ta bulunan sahabe projesini hayata geçirmek için bir toplantı yaptılar.

Toplantıda Diyaneti Vakfı’nın Adıyaman Şubesinin güçlendirilmesine ve sahabe projesi için derhal bir icra heyetinin oluşturulmasına karar verildi.

 

Oluşturulacak icra heyeti Diyanet Vakfı adına sahabe projesi’ne kaynak bulmak için kampanya başlatacak. Kampanya çerçevesinde ülke genelinde ve yurt dışında yardım için hesap numaraları açılacak. Kamu kurumları ile özel sektörden sponsorlar bulunacak.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da tavsiyesi ile Kutlu Doğum Haftası kutlamaları İstanbul'daki Eyüp Sultan'da (Eyüp El Ensari) başlayacak. Adıyaman'daki Safvan Bin Muattal hazretleri kabrinde son bulacak. Sahabe kardeşliği projesiyle İstanbul Adıyaman hattında inanç turizmi gelişecek.

 

Diyanet İşleri, türbe ve cami külliyesinin yapımının yanı sıra, bu yıl ki kutlu doğum haftasında sahabe kardeşliğini başlatacak. Kutlu doğum haftasında hem Eyüp Sultan’da hem de Adıyaman’da etkinlikler düzenlenecek bu etkinliklerinin dünyanın dört bir yanında görülmesi için çalışmalar yapılacak.

 

Sahabe projesi için girişimlerini aralıksız sürdüren Milletvekili Dr. Muhammed Murtaza Yetiş Diyanet İşleri Başkanıyla yaptıkları toplantının ardından bir açıklama yaptı.

 

Yetiş,“Hz. Safvan b. Muattal 40 yılı aşkın süreyi Adıyaman Bölgesi’nde geçirdi. Buraya yerleşti. Belazuri’nin deyimiyle “Adıyaman’ı vatan edindi.” Yani, o ömrünün büyük bölümünü Adıyaman’da geçirdiği için günümüz tabiriyle Adıyaman’ın hemşerisi oldu. Üzerine ayetlerin indiği bu büyük zattın bilinmesi, ziyaret edilmesi canları pahasına yaymaya çalıştıkları değerlerin tekrar hatırlanması, ayağa kaldırılması için önemlidir. Yeri belgelerle kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan Safvan Bin Muattal hazretlerinin kabrinin ziyaretçi sayısı arttıkça artan kalabalıkları taşıması mümkün görünmemektedir. H.z.  Safvan Bin Muattal Türbesi ve Cami Külliyesi ile Çevre Düzenleme Projesi" adıyla KİPTAŞ tarafından hazırlanan proje içinde 1000 kişilik türbe ve camii, 85 adet WC,10 adet duş kabini, kurban kesim merkezi, 125 metrekarelik iki lojman,70 kişinin aynı anda kalabileceği 4 katlı konukevi, 400 kişilik kapalı toplam 5 bin 112 kişilik otopark, restoran, şehitlik ve piknik alanları yer alıyor. dedi.

 

Yetiş, Diyanet İşleri’yle yaptıkları toplantının çok verimli geçtiğini belirtti. Diyanet işleri başkanını, sahabeye hizmet etmek konusunda çok hassas gördüğünü ifade eden Yetiş, başkanın sahabe projesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söylediğini belirtti.

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 17 Şubat 2012 12:22, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri