Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSamsatlı Çiftçilere Pamuk Konusu Anlatıldı…   
Samsatlı Çiftçilere Pamuk Konusu Anlatıldı…

           Samsat ilçesinde çiftçilere, pamuk yetiştiriciliği ve pamukta sulama teknikleri hakkında eğitim verildi.

 

Kalkınma Bakanlığı GAP İdaresi Başkanlığınca yürütülen, GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAPTEYAP) kapsamında Samsatlı çiftçilere, pamuk yetiştiriciliği ve pamuk hastalık ile zararlıları hakkında sunum yapıldığı bildirildi.

 

            Samsat Sulama Birliği Toplantı Salonundaki eğitim programına, yetkililerin yanı sıra ilçe nenelinden 40 çiftçi ve 8 teknik elemanın katıldığı belirtilirken, bu eğitim çalışmalarının ileriki zamanlarda da devam edileceği bildirildi,

 

Samsat Sulama Birliği Başkanı Abdulkadir Fırat yaptığı açıklamada, GAP İdaresi ile birlikte yürütülen eğitim çalışmalarının yararlı olduğunu, çiftçilerin yoğun ilgi göstermesinin ise sevindirici olduğunu ifade etti.

 

GAPTEYAP Ekip Başkanı Ahmet Coşandal ise yaptığı konuşmasında, bölgede tarım faaliyetleri ile geçimini sağlayan çiftçilerin bilinçli tarım yapmaları ve modern tarım tekniklerinden daha çok faydalanmaları için sürdürülen eğitim yayım çalışmalarının faydalı olduğunu söyledi.

 

Coşandal, “Samsat ilçesinde bu yıl 15 bin hektar arazide pamuk üretimi yapıldı. Bunun genelinde damla sulama veya yağmurlama teknikleri kullanıldı. Bölgede ikinci ürün yetiştiriciliği ve özellikle de pamuk üretimi hızla arttığından çiftçilerimize modern ve faydalı tekniklerin kullanımı için eğitim çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu günkü eğitim çalışmamızda Bitki Yetiştirme Uzmanı Ali Topal tarafından pamuk yetiştiriciliği ve pamuk hastalıkları ile zararlıları hakkında bilgiler sunuldu. Pamuktaki sulama teknikleri konusunda geniş bilgiler verilerek çiftçilerimizin bu anlamda kafalarındaki soru işaretleri giderildi.” şeklinde konuştu.

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 24 Ocak 2012 12:30, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri