Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERMalatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır;   
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır;

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Nemrut konusunun Adıyaman ve Malatya illeri arasında ayrıştıran değil, birleştiren faktör olması gerektiğini söyledi.

 

Yeni Akit Gazetesinden Araştırmacı Yazar Hüseyin Öztürk, Burç FM’de “Bezm-i Cihan” adlı programın yapımcı ve sunuculuğunu yapan Saniye Öztürk, Haber7 Yazarlarından Meryem Aybike Sinan, Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkan Vekili Hamit Özpolat ve Genel Sekreter Fahrettin Çelik ile hafta sonunda bir araya gelen Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ülke ve dünya meseleleri ile ilgili görüşlerini açıklarken, Sitemiz Editörü Fahrettin Çelik'in sorusu üzerine “Nemrut” konusunda da düşüncelerini ifade etti.

 

            Çakır yaptığı açıklamada, Adıyaman ve Malatya illerinde yaşayan vatandaşların etle tırnak gibi bir birinden ayrılamayacağını belirterek, son günlerde bu iki il arasında yaşanan “Nemrut” çekişmesinin yersiz olduğunu ifade etti.

 

            Nemrut konusunun Adıyaman ile Malatya arasında bir ayrışma ve çekişme konusu olmaması gerektiğini, tam aksine daha çok bütünleşmeye ve kucaklaşmaya vesile olması gerektiğini ifade eden Çakır, bu tarihi mekandan her iki ilin daha çok faydalanması için ortak projeler geliştirilmesinin yararlı olacağını kaydetti.

 

Çakır, “Son yıllarda Türkiye’de turizm hareketliliği beş kat artmışken, bölgemizde yarı yarıya bir düşüş meydana gelmiştir. Dünyanın sekizinci harikası olarak bilinen Nemrut’tan her iki kentin de azami seviyede faydalanması gerektiğine inanıyoruz. Nemrut konusunu bir bütün olarak düşünmeli ve daha çok turist çekmesi, bununla birlikte diğer tarihi mekanların da ziyaret edilmesi ve dolayısıyla her iki ilin ve bölgenin diğer illerinin istifade etmesini sağlamalıyız.” şeklinde konuştu.

 

Malatya’da çok sayıda Adıyamanlı vatandaşın yaşadığını belirten Çakır, Adıyaman ile Malatya’nın bir birinden ayrılmaz iki kardeş şehir olduğunu, her iki şehrin de daha çok menfaatine olacak çalışmaların yürütülmesi gerektiğini kaydetti.           

 

Çakır şunları söyledi;

 

“Malatya ile Adıyaman arasında bir duvar örülsün, bu iki ili bir birinden ayıralım derseniz, en başta bunu kabul etmeyecek olan ben olurum. Çünkü tarihi ve kültürel bağlarımız var. Akrabalık bağlarımız var. Bunları yok sayamayız. Her hangi bir şeyin aramızda çekişme konusu olması kabul edilemez. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da daha güçlü bağlarla bir birimize kenetlenmemiz ve iki ili daha güçlü kılmak için çalışmalıyız.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 16 Ocak 2012 11:34, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri