Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSamsat’taki Okullarda Diyabet Eğitimi Veriliyor   
Samsat’taki Okullarda Diyabet Eğitimi Veriliyor

Samsat Sağlık Merkezi tarafından ilçe merkezi ve köylerdeki okullarda diyabet eğitimi programı düzenlendiği bildirildi.

 

Sağlık Grup Başkanı Dr. Yunus Emre Türemiş, şeker hastalığının, vücutta şekeri kontrol eden insülin hormonunun eksikliği veya etkisizliği sonucunda ortaya çıktığını belirterek, belirtilerinin ise sık sık ve bol miktarda idrar yapma, çok su içme, iştah artmasına rağmen kilo kaybedilmesi olduğunu ifade etti.

 

            Çocuk yaşlardan başlayarak, diyabet konusunda bilgili ve bilinçli olunması ve bu konudaki ilk müdahalenin hayat kurtaracağını belirten Türemiş, düzenli olarak kahvaltı yapmanın önemli olduğunun altını çizdi.

 

            Sağlık Merkezinde görevli Hemşire Fatma Kılıç, Ebe Songül Kamçı ve Sağlık Memuru Murat Öztürk tarafından eğitimlerin verildiğini belirten Dr. Türemiş eğitimlerde, çocuklarda şişmanlık ve sağlıklı beslenme konusuna ağırlık verilerek, farkındalık yaratmanın amaçlandığını ifade etti.

 

Türemiş, “Samsat ilçesindeki, 1 ve 2. sınıflar hariç bütün ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik olarak verilen eğitimlerde, çocuklarda diyabetin erken tanısı ve okulda diyabetli öğrencilerin bakımı konusunda bilgiler verilmiştir. Bu konuda bilinçli olmak ve hastalıkla karşı karşıya kalındığında ne yapılacağını bilmek tedaviyi kolaylaştıracaktır. Bu nedenle çocuk yaşlarda eğitime ağırlık verilmesini önemsiyoruz.” dedi.

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 23 Kasım 2011 09:42, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri