Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERBİNLERCE VATANDAŞ SAHABE’DE BULUŞTU   
BİNLERCE VATANDAŞ SAHABE’DE BULUŞTU

Samsat ilçesi sınırlarında bulunan Sahabe Safvan bin Muattal kabrinde düzenlenen kadir gecesi programına binlerce vatandaş katıldı.

 

 

          Programa Ak Parti Grup Başkan Vekili, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Samsat Kaymakamı Recai Karal, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Ak Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Halil Fırat, bazı kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Programa Endonezya Uyruklu Jaini Muhlis’in okumuş olduğu Kuran-ı Kerim ve Samsat ilçe Müftüsünün açılış konuşması ile başlandı.

 

Program kapsamında Mısır’dan gelen Hafız, Şeyh Hany Hassan Ahmed Radwan ile Ahmed Mostafa Bakır Kuran-ı Kerim okurken, Semazenlerin gösterisi eşliğinde Grup Hafızlar İlahi Grubu çeşitli ilahiler seslendirdiler.

 

Endonezyalı Muhammed’in “Ey Rahmeti Bol Padişah” isimli ilahiyi, Abdulaziz isimli Endonezyalı gencin ise “Sevdim seni Mabuduma” isimli ilahiyi Türkçe okumalarından sonra Kahta Vaizi M. Emin Aslan’ın yaptığı dua ve tespih namazının kılınması ile sona erdi.

 

Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın yaptığı açıklamada programın çok güzel geçtiğini belirterek emeği geçenleri kutladı.

 

Aydın, “Bu tür kutlama ve etkinlikler vatandaşlarımız arasındaki sevgi, kardeşlik, paylaşma ve barış duygularını perçinlemektedir. Sahabe kabrinin yanı başında Kadir gecesini böyle güzel bir atmosferde geçirmek insana haz veriyor. Ülkemizden ve Endonezya ve Mısır gibi ülkelerden katılımcıların olması sosyal dayanışmayı sağlama adına sevindiricidir. KİPTAŞ tarafından projesi hazırlanan Sahabe projesinin bir an önce hayata geçirilmesi için özel ve yoğun çaba sarf edeceğim. Bu kutlu Kadir gecesi ve akabindeki Ramazan Bayramının ülkemize ve insanlık alemine sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 26 Ağustos 2011 23:25, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri