Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'IN SBS BAŞARISI…   
SAMSAT'IN SBS BAŞARISI…

Samsat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Nazif Urgun, Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) giren 8. sınıf öğrencilerde yüzde 44 başarı sağlandığını bildirdi.

 

Urgun yaptığı açıklamada sınava giren 136 öğrenciden 59 kişinin ilk yerleştirme sonuçlarına göre, istediği liseye yerleşmeye hak kazandığını söyledi.

 

İlk yerleştirme sonuçlarına göre, Merkez İlköğretim Okulu öğrencilerinden Büşra Yoldaş Fen Lisesi, Merve Çelik Anadolu Öğretmen lisesi, Z.Aslan İlköğretim Okulu öğrencilerinden Muhammet Işık Sosyal Bilimler Lisesi ve Mehmet Erdoğan Anadolu Öğretmen Lisesi kazanırken ve 55 öğrencinin Anadolu veya tercihli meslek liselerine yerleştiklerini açıklayan Urgun, ikinci yerleştirmeler sonucunda da başarı oranının yüzde 50’ nin üzerine çıkabileceğini ifade etti.

 

Urgun şunları söyledi; “Samsat ilçesinde öğrencilerimiz artık kendilerine güvenmekte ve hedeflerini yüksek tutmaktadırlar. Bu başarıda okul idareleri, öğretmenler ve velilerin payı büyüktür. İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliği ile yürütülen SBS hazırlık kursları ve bu kurslarda sağlanan materyaller başarıyı büyük oranda etkilemiştir. Bu başarı bizim için yeterli olmayacaktır. Bundan sonraki hedefimiz yüzde yüz başarı sağlamaktır. Öğrencilerimizi ve emeği geçen eğitimciler ile velilerini tebrik ediyorum.”

 




Gönderen Editör, Cuma, 05 Ağustos 2011 13:08, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri