Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERAK PARTİ ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDOĞAN; “TÜRKİYE BÜYÜRKEN ADIYAMAN’DA BÜYÜYECEK”   
AK PARTİ ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDOĞAN; “TÜRKİYE BÜYÜRKEN ADIYAMAN’DA BÜYÜYECEK”

Sitemiz Editörü Gazeteci-Yazar Fahrettin Çelik’e TBMM'deki makam odasında, birçok konuda düşüncelerini ve yürüttükleri çalışmalarını anlatan Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye büyürken Adıyaman’ın da büyüyeceğini söyledi.

 

            Erdoğan yaptığı açıklamasında Adıyaman Kahta ile Adıyaman Gölbaşı arasında yapılan duble yol çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini, Adıyaman Besni arasının da duble yol yapılacağını ve Nissibi köprüsünün ise ihalesinin yapıldığını kaydetti.

 

            Arazi toplulaştırma çalışmaları ile vatandaşların irili ufaklı arazilerle uğraşmak yerine bütün arazilerin tek parça olması hedeflenirken, kanalizasyon başta olmak üzere bazı yatırımların da köylerimize getirildiğini söyledi.

 

            Köydes, Sodes, Gap, İka, Ab gibi geniş kapsamlı projelerle çok önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Erdoğan, başarının milletvekilleri arasındaki uyum ve ekip ruhu ile çalışma ile sağlandığını ifade etti.

 

            Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın Ak Parti Grup Başkan Vekili görevine getirilmesinin çok önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Erdoğan, bunun Adıyaman için de bir şans olduğunu söyledi.

 

            Sahabe Safvan bin Muattal kabri ve çevresi için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla KİPTAŞ tarafından bir taslak hazırlandığını ve bu taslağın projelendirilmesi için çalışmaların başlatıldığını belirten Erdoğan, bu projenin hayata geçirilmesi ile Adıyaman turizmine büyük oranda katkı sağlayacağını açıkladı.

 

            Adıyaman’da hastanelerde 865 yatağın mevcut olduğunu belirten Erdoğan, buna 1.000

Yatak ilave edileceğini açıkladı. 200 yataklı ayrı bir kadın doğum hastanesinin yapılacağını da ifade eden Erdoğan, 82 olan uzman hekim sayısının 220’ye yükseltildiğini ifade etti.

 

SULAMA, İÇME SUYU VE ENERJİ AMAÇLI PROJELERLE BÜYÜYECEĞİZ

 

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan devam eden içme suyu, sulama ve enerji amaçlı projelerin bir an önce tamamlanması ve yeni projelerin ihale edilmesi için yoğun çaba içerisinde olduklarını belirtti.

 

            Samsat ilçesi sulama pompaj birinci kısım inşaatının bitirildiğini belirten Erdoğan, böylece Samsat ilçesinde 2.806 hektar alanın sulanabileceğini ifade etti. İkinci kısım proje revizyon ihalesinin ise yapıldığını belirten Erdoğan bu projenin de hayata geçirilmesi ile birlikte 5.531 hektarlık alanın daha sulanabileceğini ifade etti.

 

Proje bedeli 80,6 milyon lira olan, Çamgazi sulaması derivasyon tesislerinin tamamlandığını belirten Erdoğan, sulama ve enerji amaçlı bir proje olan GAP Koçali Barajı ve HES için özel sektör müracaatının yapıldığını ifade etti. Erdoğan, bu proje ile 40 MW kurulu gücü olan HES ünitesi ile 120 GWh enerji üretimi hedeflendiğini belirtti.

 

Gömükan içme suyu projesinin planlanmasının bittiğini ve proje aşamasına gelindiğini belirten Erdoğan, “Bu projemizin inşaatı Handeresi üzerinde planlanmaktadır. İçme suyu amaçlı bir projedir. Adıyaman iline 31,3 hm3/yıl içme suyu verilmesi hedeflenmektedir. Aynı zamanda bu proje ile kurak dönemlerde Çamgazi Barajı takviye edilecektir.” dedi.

 

GAP Adıyaman Göksu Araban Projesi Çetintepe Barajı ile 71.000 ha alanın sulanabileceğini ve Gaziantep iline 4m3/s içme suyu sağlayacağını belirten Erdoğan, bunların dışında daha birçok sulama veya içme suyu çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

 

Erdoğan; “Bizim için öncelikli olan devam eden işlerin bir an önce tamamlanmasıdır. Bu işlerimiz yürürken diğer işleri de planlamaktayız. Bebek ve Aslanoğlu sulama pompaj projesi de bunlardan bir tanesidir. Ülke ve Adıyaman ekonomisine ivme kazandıracak bu baraj ve sulama işlerini bir an önce bitirmek ve yeni projelere başlamak için ekip ruhuyla çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

ADIYAMAN KÖYDES PROJELERİNİ EN İYİ UYGULAYAN İLLER ARASINDA

Adıyaman’da 2003 yılında toplam 802 km. yol asfaltlanmışken, Köydes programı çerçevesinde 2010 yılında bu rakamın 1.750 km. ye çıkarıldığını belirten Erdoğan, bunun yanında stabilize yolların yapıldığını, yollarda ihtiyaç duyulan yerlere sanat yapıları inşa edildiğini kaydetti.

425 adet köy ve 542 mezradan 2010 yılı itibariyle 403 köy ve 421 mezranın şebekeli içme suyuna sahip olduğunu belirten Erdoğan, 22 köy ve 121 mezranın ise çeşmeli suya sahip olduğunu belirtti.

Erdoğan, “Köydes ile içme suyu ve yolu olmayan hiçbir köyün bırakılmaması planlanmıştır. Adıyaman, Köydes’i en iyi uygulayan iller arasındadır. Bu hedefe ulaşmak üzereyiz. Vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçlarından olan içme suyu ve yol çalışmalarını önemsiyoruz.” dedi.

FİZİKİ İYİLEŞTİRME EĞİTİMDE KALİTEYİ ARTTIRIR

            Öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim alabilmeleri için okulların fiziki ortamlarının iyileştirilmesinin çok önemli olduğunu belirten Erdoğan, kaliteyi yakından ilgilendiren fiziki iyileşmelerin önümüzdeki yıllarda başarıya katkısının çok fazla olacağını ifade etti.

Okul öncesi eğitimi önemsediklerini belirten Erdoğan, son iki yılda 30 anaokulunun öğrenime açıldığını, 5 ana okulunun tamamlanmak üzere olduğunu, 6 anaokulunun ihale aşamasında olduğunu ve ana okulu olmayan yerlerde ise ana sınıflarının oluşturulduğunu kaydetti.

Zorunlu ilköğretim çağındaki çocukların tümünün okullaşmasını sağlamak, eğitim – öğretim göstergelerini Türkiye standartlarına ulaştırmak ve eğitimin kalitesini artırmak için bütün imkanların kullanıldığını belirten Erdoğan, ortaöğretimlerde ise okullaşma oranlarını mesleki teknik eğitim lehine artırma çabası içerisinde olduklarını ifade etti.

Erdoğan; “Mesleki eğitimin güçlendirilmesi en önemli meselemiz olarak belirlenmiş ve ilimizde mesleki eğitime oldukça önem verilmiştir. Merkez ilçede organize endüstri meslek lisesi sanayiye ara eleman yetiştirmek üzere planlanmış ve ilimize kazandırılmıştır. Ayrıca ilçelerimize kız meslek liseleri, sağlık meslek liseleri açarak, diğer meslek alanlarına yönelik ara eleman yetiştirilmesi için gerekli tedbirler alınmaktadır. İlimiz Kırsalından İl ve İlçe Merkezlerinde ortaöğretim eğitimlerini sürdürmek için gelen öğrencilerimizi barındırmak için pansiyon kapasitemizi artırıyoruz. Okullarımızda eğitimin kalitesini yükseltmek için derslik ve bina yapımı ile birlikte,  donanım ihtiyaçlarını karşılanma yönünde projeler başlattık. Bu bağlamda ilimizdeki taşıma merkezi okullarımıza çok fonksiyonlu fotokopi makineleri, projeksiyon cihazları, spor alanları, spor malzemeleri, bilgisayar ve benzeri donanım malzemeleri sağladık.” dedi.

 

 

  




Gönderen Editör, Cuma, 22 Temmuz 2011 11:05, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri