Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT İLÇE TARIM MÜDÜRÜ YILMAZ; “ANIZ YANGINI TOPRAKTA TAHRİBAT YARATIR”   
SAMSAT İLÇE TARIM MÜDÜRÜ YILMAZ; “ANIZ YANGINI TOPRAKTA TAHRİBAT YARATIR”

Samsat İlçe Tarım Müdürü Erdal Yılmaz, tarımsal üretimde doğaya zarar vermeden yapılan faaliyetler ve eldeki kaynakların bilinçli kullanılmasının çiftçilerin kendi menfaatlerine olduğunu söyledi.

 

            Hububat tarımında hasadı takiben toprağın yapısına ve çevreye vereceği zarar göz önüne alınarak, anız yakılmasının önlenmesi yönünde gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Yılmaz, ikinci ürün yetiştiriciliği için anız yakılması ile ilgili olarak Tarım Müdürlüklerinden izin alınması gerektiğini ifade etti.

 

Yılmaz, “İlçemizde sona eren hasat sezonuyla birlikte hububatta verimli bir yıl geçirilmiştir. Sulu alanlarda başlayacak ikinci ürün mısır ekilişleri için anız yangınları konusunda çiftçilerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Anız yakmanın toprakta yarattığı tahribat, mikroorganizma faaliyetini olumsuz etkilediği, faydalı besin elementlerinin de birlikte yandığını hatırlatmak gerekir. Çiftçilerimizin anız yakmaları durumunda cezai müeyyidenin olduğunu bilmeleri gerekmektedir. Ancak ikinci ürün ekilişleri için izin almaları durumunda kontrollü anız yakabilecekleri bilinmelidir. İlçe Tarım Müdürlüğü olarak bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz.” şeklinde konuştu.




Gönderen Editör, Çarşamba, 29 Haziran 2011 13:43, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri