Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERÖĞRETMENLER MESLEKİ ÇALIŞMA KAPSAMINDA “KORO” FİLMİNİ İZLEDİLER   
ÖĞRETMENLER MESLEKİ ÇALIŞMA KAPSAMINDA “KORO” FİLMİNİ İZLEDİLER

             Samsat ilçesinde öğretmenler yıl sonu mesleki çalışma semineri kapsamında topluca film izlediler.

 

            Cumhuriyet Konferans Salonunda izlettirilen filmi Samsat ilçesinde görev yapan bütün öğretmenler ilgiyle izledi.

 

            Yönetmenliğini Christophe Barratier’in yaptığı Koro isimli filde, kötü yönetilen bir yatılı okula yeni gelen bir öğretmeninin, şiddetten uzak, sevgi gösterilmesi yolu ile öğrencileri etkilemesini konu alındığı bir okul filmi olduğu, öğretmenler için yararlı bilgiler içerdiği bildirildi.

 

            Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aktaş, okulların tatil olması ile birlikte öğretmenlerin iki hafta sürecek yıl sonu mesleki çalışmalarının başlatıldığını, yararlı bilgiler içermesi nedeni ile “Koro” isimli filmin bütün öğretmenlere izlettirildiğini ifade etti.

 

            Aktaş, “Verimli bir yıl sonu mesleki çalışma olması açısında iyi bir planlama yapılmış ve öğretmenlerimize bu kapsamda seminerler verilmektedir. Seminerin daha verimli geçmesi için görselliğe önem verilmiş ve eğitimde sevginin en geçerli yol olduğuna vurgu yapılması için de ‘Koro’ isimli filmin izlettirilmesi kararlaştırılmıştır. Filmin ilgiyle izlendiği ve faydalı olduğu görülmüştür.” şeklinde konuştu.

 

Film savaş sonrası Fransa'sında 1949 yılında geçer. İşsiz müzik öğretmeni Clement Mathieu gelen bir teklif üzerine yatılı erkek öğrencilerden oluşan bir okulda işe başlar. “Yerin Dibi” adı verilen okulda tamamen birbirlerinden farklı karakterlerden oluşan ve oldukça asi tavırlar sergileyen genelde kimsesiz fakir öğrenciler bulunmaktadır. Okulun müdürü ise öğrencilere karşı oldukça sert davranmakta, hücre cezası ve dayak gibi acımasız cezalar vererek disiplini sağlamaya çalışmaktadır. Bu gibi cezalar ile hiçbir sonuca varılamayacağını düşünen Clement, cezaların caydırıcı olmak bir yana öğrencilere ispiyonculuğa özendireceğini ve aralarındaki çatışmanın artacağını düşünür. Aklına gelen en iyi çözüm, en iyi bildiği iş olan müzik sayesinde öğrencilere ulaşarak onlara farklı bir dünyanın kapılarını aralayabilmek olur.

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 24 Haziran 2011 13:56, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri