Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA ÇİFTÇİLERE MAKİNE EKİPLAN DESTEĞİ SAĞLANACAK…   
SAMSAT’TA ÇİFTÇİLERE MAKİNE EKİPLAN DESTEĞİ SAĞLANACAK…

Samsat ilçesinde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Destekleneceği bildirildi.

 

Samsat İlçe Tarım Müdürü Erdal Yılmaz yaptığı açıklamada kırsal alanda belirlenen bazı tarımsal makine ve ekipman alımlarına yönelik yapılacak harcamaların belirli oranlarda hibe olarak finansmanı yoluyla,  tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makine altyapısı yönünden güçlendirilmesi, gelir ve sosyal standartların geliştirilmesi, ayrıca, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırılmasının amaçlandığını belirtti.

 

Daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek amacıyla bu programın uygulamaya konulduğunu belirten Yılmaz, yapılan başvuruların İl Tarım Müdürlüğü bünyesindeki komisyon tarafından değerlendirildiğini ifade etti.

 

Yılmaz şunları söyledi; “İlçemizden mibzer, çapa makinesi, pülverizatör, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı vb. makineler ile basınçlı sulama sistemleri için belirlenen hibe tutarları üzerinden 112 çiftçimize destek verilecektir. İlgili çiftçilerimizin 27 Haziran 2011 tarihinden itibaren İl Müdürlüğümüze başvurarak hibe sözleşmelerini imzalamaları gerekmektedir. Başvuru sahipleri, hibe sözleşmesi akdinden sonra, teklif ve kabul edilen mal alımına yönelik satın alım işlemlerini hibe sözleşmesi hükümlerine uygun olarak yapacaktır. Tarım Bakanlığının makine desteği programıyla ilçemizde tarımsal mekanizasyon gelişmiş ve çiftçilerimiz alet - ekipman bakımından donanımlı hale gelmiştir. İlçe Tarım Müdürlüğü olarak çiftçilerimize her türlü kolaylığı sağlamak için ne gerekiyorsa yapılacaktır.”




Gönderen Editör, Perşembe, 23 Haziran 2011 12:43, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri