Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAHABEDE BULUŞUYORUZ   
SAHABEDE BULUŞUYORUZ

          Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan bin Muattal kabri başında binlerce vatandaşın bir araya geleceği bildirildi.

 

           Her yıl kutlu doğum haftası içerisindeki Pazar gününde, bu alana gelerek kutlu doğumun ruhuna uygun olarak birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelmeyi adet edinen vatandaşlar bu yıl daha kalabalık bir şekilde bir araya gelerek, bir anlamda da baharı karşılayacaklar.

 

 

            Türkiye’de kabri sahih kaynaklarla sabit olduğu kabul edilen, iki sahabeden birisi olan Safvan Bin Muattal türbesinde insan seli yaşanması bekleniyor.

 

            Samsat Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğü koordinesinde ve ilçedeki ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile düzenlenecek programda, geçen yıllarda yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmaması için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

 

 

            Geçmiş yıllarda 30–40 bin kişinin bir araya gelmesi ile yeterli sosyal yapının olmadığı sahabede tuvaletlerin yetersiz olmasından dolayı metrelerce uzunlukta tuvalet kuyruğu oluştuğu, bu anlamda vatandaşların sıkıntı yaşamaları nedeni ile bu yıl 40 civarında tuvalet yapıldığı, ağaçların çapalanması ve temizlik çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

 

          Araç giriş ve çıkışlarında problemler yaşandığını belirten yetkililer bu konuda vatandaşların duyarlı davranmalarını, araçlarını yollara park etmemelerini belirttiler.

 

 

            Samsat Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak 17 Nisan 2011 tarihinde, Sahabe mevkisinde yapılması planlanan kutlu doğun etkinliklerine, Adıyaman ili ve ilçeleri ile Adıyaman dışından yaklaşık 40-50 bin kişi beklediklerini söyledi.

 

            Albayrak, 17 Nisan’a kadar bütün hazırlıkların tamamlanacağını, vatandaşlarımızın da sağduyusu ile geçmiş yıllarda yaşanan sıkıntıların biraz daha asgari seviyeye çekileceğini ifade etti.

 

 

           Samsat Müftüsü Albayrak, “17 Nisan günü saat 10.30’dan itibaren programımız başlayacak ve gün boyu devam edecek. Programımız kapsamında Sahabe’yi tanıtıcı çalışmalarımız olacak. Mevlit tilaveti ve konferans ile şiir ve ilahilerin okunması ile programımıza devam edeceğiz. Bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak semazen gösterisi sunmayı planlıyoruz. Gelen misafirlerimize yemek ikramımız olacak. Gün boyunca çeşitli etkinliklerle kutlu doğumu kutlayacak ve misafirlerimize hayırlı, kazançlı ve güzel bir gün geçireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

            Geçen yıllarda yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını ama bunun yeterli olmayacağını belirten Müftü Albayrak, vatandaşların sabırlı ve sağduyulu davranmaları, görevlilerin uyarılarına titizlikle uyarak, yardımcı olmaları gerektiğini belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 13 Nisan 2011 11:49, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri