Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERİŞÇİ ÇOCUKLAR İÇİN OKULLAR TATİL…   
İŞÇİ ÇOCUKLAR İÇİN OKULLAR TATİL…

Adıyaman’ın Samsat ilçesine pamuk ekimi için gelen üç ailenin çocukları okula gitmiyor.

Gaziantep’ten Samsat ilçesine gelerek tarlalarda derme çatma evler yapan ailelerin beş çocuğu zorunlu ilköğretim çağında olmalarına rağmen okula gitmiyorlar.

Sağlıksız bir ortamda, bazılarının ayaklarında ayakkabı bile olmadan yaşamlarını sürdüren çocuklar zorunlu olarak tatile erken girdiler. Okula gitmek istediklerini ancak aileleri ile birlikte geçici göç ettiklerini belirten çocuklar, Samsat ilçesinde okula kayıt yapılması durumunda eğitimlerini devam edeceklerini belirttiler.

Çocukların velilerinden Mehmet Ali Bilgiç, yaptığı açıklamada, çocuklarının eğitimlerinin çok önemli olduğunu ancak kendilerinin ise çalışmak zorunda olduklarını söyledi.

Devletin okula giden çocuklar için eğitim yardımı yaptığını belirten Bilgiç, bu parayla eğitim giderlerini karşılayabileceklerini fakat geçinmek için de kendi memleketinden uzak kaldıklarını ifade etti.

Aslen Şanlıurfalı olduklarını ve şu anda Gaziantep’te ikamet ettiğini belirten Bilgiç, “Buraya ailece geldiğimizden çocuklarımız mecburen okuldan ayrı kalıyorlar. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde de, pamuk toplama çalışmalarımız daha bitmemiş olacağından bir iki ay çocuklar okuldan uzak kalacak. Bu konuda bizlerde vicdan azabı çekiyoruz. Çocuklarımızı en kısa zamanda geçici de olsa Samsat ilçesindeki bir ilköğretim okuluna kayıt yaptırmayı düşünüyoruz. Kendi memleketimizde iş imkanımız olursa, çocuklarımız bu sıkıntılara maruz kalmayacaklardır.” şeklinde konuştu.

 

 




Gönderen Editör, Pazar, 03 Nisan 2011 15:46, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri